El Reial Madrid no passa de l'empat davant el Rayo Vallecano (0-0) i deixa líder en solitari el Girona. Tot i una primera meitat força favorable al conjunt merengue, la resistència 'rayista' s'ha imposat per mantenir l'empat inicial i forçar el repartiment de punts.

Dimitrievski salva el Rayo en una primera part descafeïnada del Reial Madrid

Que Stole Dimitrievski hagi estat l'home del partit en la primera meitat no és precisament bona notícia pel Rayo, però el macedoni ha estat capaç de mantenir a 0 la seva porteria en una primera part descafeïnada per part del Reial Madrid. Poques ocasions manifestes de gol, tret d'una de Fede Valverde al 6' després d'una pèrdua de pilota compromesa d'Unai López que es trobaria amb una mà salvadora de Dimitrievski.

Per part del combinat de Vallecas, també poques notícies de cara a la porteria de Kepa Arrizabalaga. Seria Álvaro García al 14', després també d'una pèrdua sensible de Luka Modric, qui es plantaria sol al flanc esquerre de l'àrea blanca, enviant el seu xut creuat molt desviat. Francisco buscava precisament sorprendre al contracop amb la velocitat dels seus dos extrems, però Álvaro, en una d'aquelles que tant li agraden, no ha estat capaç de dirigir a porta un xut que normalment domina a la perfecció.

Pel que fa al Reial Madrid, l'ha tinguda Joselu a la mitja hora de partit i avisava Bellingham pocs minuts més tard, però el gallec es topava de nou amb Dimitrievski i l'anglès enviava el seu xut des de dins de l'àrea per sobre del travesser 'rayista'. L'ex del Dortmund no ha tingut la primera part somiada, però l'afició del Reial Madrid pot celebrar no haver perdut la seva estrella al 10' de partit després de posar l'ai al cor a tot el Santiago Bernabéu amb el que semblava una lesió d'espatlla.

Jude Bellingha tendido suelo Real Madrid Rayo Vallecano / Foto: EFE
Jude Bellingham, estès a terra durant el Reial Madrid - Rayo Vallecano / Foto: EFE

L'empat deixa el Girona com a líder en solitari

S'arribaria a l'equador amb l'empat a 0 inicial i així seguiria fins als primers canvis del partit. Carlo Ancelotti buscaria domar encara més el Rayo Vallecano amb l'entrada de Toni Kroos per Fran García, reubicant al lateral Camavinga. També entraria Rodrygo, que al 70', substituiria l'avui titular Luka Modric.

Amb les cames fresques, el Reial Madrid tindria una lleugera millora, però el Rayo, movent fitxa a la medul·lar després del gra sacrifici físic de Pathé Ciss i d'Unai López, seguiria mostrant-se sòlid en el seu replegament. En aquest context, el conjunt blanc començaria a abusar de l'alternativa Vinicius, però les bones ajudes defensives d'Isi i la bona labor d'Andrei Rațiu en el seu debut a la Lliga farien del carril dret del Rayo un fort pràcticament inexpugnable.

Vinicius Isi Palazón Real Madrid Rayo Vallecano / Foto: EFE
Vinicius, perseguit per Isi Palazón durant el Reial Madrid - Rayo Vallecano / Foto: EFE

D'aquesta manera, s'arribaria fins al 98' de partit. El Reial Madrid intentant-ho a ravés de tots els mitjans i el Rayo, resistint i sobrevivint per endur-se del Santiago Bernabéu 2 punts cap al sud de Madrid. Així doncs, el Girona es queda com a líder en solitari i, precisament, s'haurà d'enfrontar al Rayo a la pròxima jornada.