El Reial Madrid no defalleix contra Osasuna (0-2) per dormir a cinc punts del Barça a la Lliga Santander. Tot i el partidàs del conjunt pamplonica, Fede Valvede i Marco Asensio han matat als locals en dos contracops a les acaballes del partit.

Efecte Sadar

Hi ha pocs jugadors dotze com el d'Osasuna a la Lliga. El Sadar, com de costum, ha estat un infern que el Reial Madrid ha patit en la seva carn des del minut 1. Encara que els de Jagoba Arrasate han començat amb algun dubte arran d'una ocasió claríssima de Vinícius al 10', a partir d'aleshores tot ha fet baixada cap a la porteria de Courtois. El plantejament dels locals era clar. Pressió alta i asfixiant per tractar de recuperar a prop de la porteria rival, i a partir d'allà, acabar jugada en pocs segons. De fet, la d'aquesta nit ha estat la primera part amb més recuperacions altes d'Osasuna en aquesta Lliga.

Pie Aitor Fernández parada Vinícius Osasuna Real Madrid
Sergio Herrera, evitant el gol de Vinícius al minut 10 / Foto: EFE

L'objectiu, acabar jugades i evitar contracops. Així arribaria la de 'Vini'. La pressió d'Osasuna només ha estat superada en una ocasió i, allà, el brasiler ha trobat un latifundi per córrer a l'esquena 'rojilla'. Amb tot, el peu de Sergio Herrera ha mantingut la igualada per donar pas al que acabaria sent una primera part d'alt voltatge. Osasuna començaria a empènyer i l'Efecte Sadar afegiria el plus que contra els grans fa de Pamplona una de les visites més incòmodes de la Lliga.

El qui ja sap de què va la pel·lícula, però que poc sembla importar-li és al mateix Vinícius. Avui no seria l'objectiu tan descarat de la defensa com el dia de Mallorca, però un jugador tan visceral com ell poc tardaria a trobar-se amb les hostilitats rivals. Amb Moi Gómez se les tindria, mentre que Moncayola, la seva parella de ball d'aquesta nit, també posaria a prova la paciència del '20' merengue.

Vinícius caída Osasuna Real Madrid / Foto: EFE
Vinícius, caient a terra durant el partit entre Osasuna i Reial Madrid / Foto: EFE

Vinícius, el catalitzador del Reial Madrid

Osasuna estava completant un autèntic exercici de solidaritat a l'hora de tractar de frenar Vinícius, però el brasiler, com més cops provi la gespa, més alt li crida el diable de la seva espatlla. De fet, als primers minuts de la represa, tant ell com el seu compatriota Rodrygo trobarien una petita escletxa a la defensa d'Osasuna, però cap dels dos acabaria sent eficaç.

I com en la primera meitat, després d'entrar un pèl freds al partit, els navarresos han tornat a agafar temperatura. Tant és així, que després de minuts vorejant l'àrea blanca, Moi Gómez faria valer la seva condició d'ambidextre per amagar amb cama dreta, i enviar un potent xut ras amb l'esquerra al pal.

Fede Valverde i Asensio decanten la balança

Les cames començaven a pesar, i de nou 'Vini' tornaria a topar amb Sergio Herrera, el seu botxí en els seus dos darrers uns contra un. Aquest cop, després d'un error d'Unai García, el porter burgalès cobriria les esquenes del seu defensor amb una nova intervenció digne de l'heroi de la nit. Sigui com sigui, i quan Osasuna creia estar a prop de tornar a puntuar davant el Reial Madrid, una jugada en què Vinícius ha aconseguit trobar la pausa dins de l'àrea, ha aixecat el cap per deixar sol Valverde, que arribant des de la segona línia, ha fet el gol que ha obert el partit, perquè després, Marco Asensio el sentenciés amb el 0-2.