Tarda plàcida a l'Estadi Alfredo Di Stéfano. Aquest diumenge, el Reial Madrid ha derrotat l'Eibar (3-1) amb gols de Toni Kroos, Sergio Ramos i Marcelo i ha sumat tres punts clau per seguir l'estela del líder, el Barça.

Si algú es pensava que els tres mesos d'inactivitat passarien factura als de Zinédine Zidane s'equivocava. Els blancs, tot i jugar al camp del filial per les obres del Bernabéu, han fet gala del seu estil: gols a la primera part i migdiada a la segona. No han necessitat res més per guanyar el partit.

Benzema, el crac silenciós

Que el Barça i el Madrid es retroalimenten és quelcom que fa anys que succeeix. I ara, després de l'aturada per la Covid-19, no ha deixat de passar. Si ahir Arturo Vidal marcava al minut 2 a l'estadi del Mallorca, aquest diumenge ha estat Toni Kroos qui ha obert la llauna a favor dels interessos blancs quan només s'havien disputat 3 minuts de joc. Ho ha aconseguit amb un xut marca de la casa, col·locant la pilota a l'escaire de la porteria de l'Eibar amb l'interior del peu dret. Marko Dmitrovic només l'ha pogut seguir amb la mirada.

kroos hazard madrid eibar efe

La diana, però, no s'ha traduït en domini blanc. Al contrari. Els de Mendilibar, situats només dos punts per sobre de la zona de descens, han aconseguit dominar la possessió fins a l'equador de la primera part.

El problema, però, és que el conjunt de Jose Luis Mendilibar és extremadament fràgil en defensa. I això, si a l'equip contrari hi juga Karim Benzema, es paga molt car. Quan s'havia disputat mitja hora de partit, el francès s'ha inventat una jugada en transició per habilitar Eden Hazard, que ha regalat el gol a Ramos en un u contra u davant Dmitrovic. Set minuts després, el punta francès ha tornat a construir una paret amb Hazard, que aquest cop ha buscat la seva diana. El xut del belga ha acabat a les mans del porter de l'Eibar, però el rebuig l'ha caçat Marcelo i ha deixat el partit sentenciat abans del descans.

Un Madrid contemplatiu

Potser per la condició física dels jugadors, potser per mèrit de l'Eibar o potser, simplement, perquè aquesta estratègia fa dècades que al Madrid li funciona a la perfecció. A la segona part, els de Zidane han entregat la pilota al conjunt basc i s'han limitat a deixar passar el temps sense més pretensions.

modric edu exposito madrid eibar efe

El tècnic francès ha mogut fitxa en defensa i en atac, però aquest fet no ha evitat que l'Eibar hagi assetjat la porteria de Courtois. En el minut 57 Expósito ha posat a prova el porter belga des de fora de l'àrea, en el 58 Sergi Enrich ha enviat la pilota al travesser i en el 60, finalment, Pedro Bigas ha marcat de rebot en un servei de córner.

La valentia dels visitants, però, no ha tingut premi. Era d'esperar. Amb el pas dels minuts, els futbolistes de l'Eibar han perdut l'esperança i el Madrid, conscient que el calendari que s'acosta serà dur per tothom, ha adoptat una postura contemplativa.

El primer assalt pel títol entre culers i merengues se salda amb dues victòries d'autoritat. Dimarts vinent, el Barça rep el Leganés a casa, mentre que el Madrid rebrà el València el dijous. La distància segueix sent de dos punts.