Per fi ha arribat el moment que tot amant del futbol està esperant. Ja està aquí la nova edició de la Champions League que enfrontarà els millors equips del Vell Continent. Amb motiu de l'estrena de la màxima competició continental, el web FiveThirtyEight, ha realitzat un estudi que assegura que el Reial Madrid està per sobre del Barça quant a possibilitats d'aixecar l'Orelluda.

El Reial Madrid, cinquè favorit

Arriba una nova edició de la Champions i, com sempre, tothom fa càbales sobre qui serà el nou campió europeu. Està clar que la màxima competició continental és el torneig fetitxe del Reial Madrid, en el qual ha aconseguit alçar-se com a campió 14 vegades. De fet, és el vigent campió.

Carlo Ancelotti EuropaPress
Carlo Ancelotti celebrant un gol amb la grada / Foto: Europa Press

Els de Carlo Ancelotti van aconseguir vèncer el Liverpool a la passada edició, perpetuant així el seu idil·li amb la Champions. La història que tenen els blancs en aquest torneig podria fer pensar que són els màxims favorits per reeditar el títol, tanmateix, un estudi indica que no és així.

El web FiveThirtyEight, ha fet un estudi sobre les possibilitats de cada equip a alçar-se amb el trofeu de campió. L'esmentat portal ha revelat que el conjunt dirigit per Carletto és el cinquè favorit per ser campió, amb tan sols un 6% de probabilitats de guanyar una competició que ha guanyat en 14 ocasions.

Xavi Hernandez desesperat donant indicacions Sevilla Barca / Foto: EFE
Xavi Hernández desesperat donant indicacions / Foto: EFE

Per al Barça de Xavi Hernández, els pronòstics són fins i tot pitjors. El web situa el FC Barcelona just per darrere del Reial Madrid, amb un 5% d'opcions de coronar-se com a campió d'una competició que no guanya des de l'any 2014-15. El conjunt català no només haurà de lluitar contra els seus rivals, sinó que també haurà de fer-ho contra les estadístiques.

El Bayern de Munic, el gran favorit

El gran beneficiat per l'estudi realitzat és el Bayern de Munic, amb un 20% de possibilitats. El conjunt bavarès té una plantilla atapeïda de jugadors amb una gran qualitat i sempre opten a guanyar totes les competicions que disputen. L'any anterior, els alemanys van caure en quarts de final davant del Vila-real, i no van poder reeditar el títol de 2020.

Julian Nagelsmann Bayern Munich @julian.nagelsmann
Julian Nagelsmann durant un entrenament del Bayern de Munic / Foto: @julian.nagelsmann

Li segueixen el Manchester City, al qual situen com a segon favorit amb un 18%, Paris Saint-Germain, amb un 16% i el Liverpool tanca el Top-4, amb un 10%. Veurem si finalment es compleixen les estadístiques d'aquest estudi o, si al final, tot queda en això, números. I és que al futbol hi ha valors que no es poden comptabilitzar.