Johnny Herbert va ser pilot de la Fórmula 1 durant 15 temporades, en les quals va passar per equip com el Benetton, el Lotus o Red Bull. Va aconseguir 7 podis i 3 victòries, encara que va passar a la història per ser company de Michael Schumacher, el seu escuder en la pista. El 1995 va poder completar la temporada completa amb Benetton, en la qual va patir els favoritismes de l'equip cap a l'alemany. I ara, el britànic compara la seva vivència amb la situació actual de Sergio Pérez en Red Bull, en la qual el mexicà és a l'ombra de Max Verstappen, el favorit de tots i, en el fons, única estrella de l'equip.

"En totes les meves negociacions amb Benetton, Flavio Briatore em deia que Schumacher i jo érem un equip, que treballàvem junts i tots teníem accés a la mateixa informació. Mai no es va treballar d'aquesta forma, perquè sempre hi ha una tendència de favoritisme cap al pilot que compleix amb més freqüència," explica Herbert. "És difícil rendir quan el teu company té un tracte de favor", afegeix el britànic, explicant així els mals resultats de Sergio Pérez.

Max Verstappen Campió del Món Abu Dhabi 2021 / Foto: Europa Press
Max Verstappen, pilot de Red Bull / Foto: Europa Press

Checo Pérez, sortida decidida

I és que tothom dona per fet que aquesta serà l'última temporada de Checo Pérez en Red Bull. Acaba contracte el 2024 i ni l'equip ni el pilot no valoren la possibilitat de continuar junts. Pérez considera que en Red Bull no han apostat per ell, només per Verstappen, el que dificulta molt el seu treball, malgrat tenir el millor cotxe de tota la graella. Pérez va completar una temporada el 2023 molt irregular, amb errors constants, especialment en les qualificacions, no el que obligava a remuntar en carrera.

A Red Bull ja li anava bé tenir un pilot secundari, ja que l'aposta clara és Max Verstappen, encara que necessitava els punts del mexicà per guanyar el Mundial de Constructors. El problema és que Sergio Pérez s'ha cansat de ser el segon de la classe, ja que entén que pot ser important, encara que sigui en un altre equip de menor nivell.

Sergio 'Txec' Pérez Red Bull victòria GP Miami / Foto: Europa Press
Sergio Pérez, després de guanyar el Gran Premi de Miami del 2023 / Foto: Europa Press

Red Bull no té pressa

El gran dubte, a més de veure com rendeix Sergio Pérez aquesta temporada, la seva última en Red Bull, és saber qui serà el seu substitut a l'escuderia austríaca. Els rumors van des de Piastri a Ricciardo, fins al punt d'arribar a posar-se en la llista els noms de Fernando Alonso i de Carlos Sainz. "La situació de luxe en la qual ens trobem ens fa no tenir pressa. Tenim moltes opcions. Crec que és Checo que ha de perdre el seu seient. Ell és a qui donem suport, és el nostre pilot per a 2024. Si fa un gran treball| aquest any, no hi ha raó perquè no l'estenguem fins a 2025, però es basarà únicament en el que aconsegueixi durant la temporada", ha afirmat Christian Horner, cap de Red Bull.

"En termes que arribat un moment necessitem apressar-nos, tenim opcions en espera en la nostra disciplina i també coneixem l'interès des de fora de l'equip. Llavors, mentre el cotxe sigui competitiu, et col·loca en una posició de luxe en la qual pots prendre el teu temps per veure com es desenvolupen totes aquestes opcions", ha afegit.