L'Espanyol ha salvat el que podria haver estat un desastre. En el debut a l'Europa League 12 anys més tard, el conjunt blanc-i-blau ha capgirat un 0-1 del Ferencváros després d'una bona segona part i gràcies el gol de Vargas. Un punt per als pericos que han aconseguit un nou rècord, ser l'equip amb més partits consecutius invicte a Europa amb un total de 22. D'aquesta manera, els catalans superen l'Ajax de Louis van Gaal, mític equip dels anys 90.

Ambient de luxe

12 anys són molts. Després d’uns play-offs impecables en què van guanyar tots els partits, l’Espanyol havia obtingut el premi d’accedir a la fase de grups. A més, va tenir la sort d’estar enquadrat en un grup assequible a priori i sense gaires complicacions. És per això que les sensacions abans del matx eren molt bones i l’ambient ha estat de luxe.

espanyol ferencvaros efe

El conjunt de David Gallego venia de guanyar per la mínima 1-2 contra l’Eibar en la Lliga i els ànims haurien d’estar al màxim, però en la primera part ha semblat tot el contrari. L’inici de temporada dels catalans no és bo i el cap de setmana passat van obtenir la primera victòria en el campionat domèstic.

L’Espanyol tenia ganes de tornar a Europa, però és que el Ferencváros també. Feia 15 anys que no eren en una competició continental i prop d’uns 300 hongaresos han estat presents a l’RCDE Stadium aquest dijous. Els visitants s’han deixat la gola durant els 90 minuts.

La imatge del club blanc-i-blau en la primera part ha estat desastrosa. Javi López s’ha marcat en pròpia porta en el minut 10 i a partir d’aquí, l’Espanyol s’ha llençat a l’atac però sense ser efectiu. Els hongaresos guanyaven però no per mèrits propis sinó per desmèrits dels locals. Wu Lei ha estat tota l’estona en fora de joc; Marc Roca, molt lluny de la seva millor versió; i, Melendo, desaparegut.

espanyol ferencvaros diego lopez efe

Reacció perica

Inoperància perica i el Ferencváros s’ha començat a creure que podia marxar a casa amb els tres punts sota el braç. La bona dinàmica de la primera part dels de Rebrov els ha portat a la segona part a seguir generant oportunitats de perill. Isael ha estat a punt de sorprendre Diego López amb un llançament de falta que s’ha estavellat a la creueta.

Imatge molt pobre de l’Espanyol i s’escoltaven els primers xiulets a l’RCDE Stadium pel seu equip. Però l’afició ha decidit animar com mai i actuar com el jugador número 12. Els futbolistes han sentit l’escalf dels seus i en una acció fortuïta, Vargas ha estat el més llest per empatar el partit.

granero espanyol ferencvaros efe

A partir d’aquí, els hongaresos s’han fet petits i el matx s’ha convertit en constants envestides dels pericos. Calleri, Granero i Wu Lei ho han provat de totes les maneres, però la pilota no entrava. El mur hongarès s'ha fet gegant i el partit ha acabat amb un punt per a cadascú. El pròxim compromís de l'Espanyol serà a Cornellà contra la Reial Societat que ve en un gran estat de forma.