Els nous fitxatges del Barça han començat amb molta força. Encara que Robert Lewandowski encara no ha pogut estrenar-se, s'espera que no tard massa en convertir-se a la gran estrella de l'equip, i justifiqui l'elevada inversió que van realitzar per ell. A causa de la seva trajectòria i al seu dilatat currículum, no es pot dubtar del polonès. Raphinha, per la seva part, ha tardat poc temps a demostrar perquè Joan Laporta va invertir més de 50 milions d'euros en la seva contractació.

Perquè des del primer dia ha deixat mostres de la seva impressionant habilitat i qualitat individual. Té una facilitat insultant per superar rivals gràcies a la seva tècnica i a la seva velocitat, i a això se li suma la seva capacitat anotadora. En el Clàssic contra el Reial Madrid va anotar el gol de la victòria, que va ser una obra d'art, i en els següents amistosos ha continuat impressionant. En cas de continuar en aquest estat de forma, és impensable que sigui suplent.

Per tant, Xavi Hernández haurà de sacrificar algú per donar entrada a l'ex del Leeds United, el Stade Rennais o el Sporting de Portugal. En aquest sentit, es parla de Ferrán Torres i d'Anssumane Fati com a principals damnificats, però no són els únics. De fet, hi ha un altre futbolista el panorama del qual és encara més desolador per culpa de l'internacional brasiler, ja que en el seu cas, es veurà obligat a fer les maletes i abandonar el Camp Nou.

El jugador en qüestió és Martin Braithwaite. Mateu Alemany li ha deixat molt clar que no entra en els plans del Barça, i que està obligat a marxar. En cas contrari, l'han advertit del que li espera, que és passar un any sencer a la grada, o a tot estirar, entrant en alguna convocatòria, però sense sortir de la banqueta. És a dir, el mateix que va passar la passada campanya, doncs des que va tornar de la seva lesió pràcticament no va tenir minuts.

Braithwaite Barca EFE
Martin Braithwaite/ EFE

Encara que, veient com estan les coses, tampoc no descarten no inscriure'l en cap competició, i no assignar-li cap dorsal. És a dir, que no podria jugar ni un sol partit oficial al llarg del curs.

Laporta negocia la rescissió de contracte de Braithwaite

Veient aquesta situació, no hi ha dubtes que el millor que Braithwaite pot fer és abandonar el Barça, dos anys i mig després de la seva presentació. Tanmateix, al principi es negava a marxar, ja que sap que a cap altre equip difícilment podria percebre el mateix salari.

Laporta, fart de no rebre cap oferta, ha començat a negociar amb el danès i amb el seu agent la rescissió del contracte, perquè un se'n pugui anar lliure.

No s'ha d'oblidar que a l'hivern disputarà el Mundial de Qatar, així que ha d'arribar amb ritme competitiu.