Raphinha té molt complicat seguir en el Barça la temporada que ve. L'extrem brasiler continua sense explotar com a blaugrana i en el club entenen que ja ha tingut prou temps per adaptar-se, per la qual cosa és complicat que l'esperada explosió no acabi arribant mai. De Raphinha s'esperava molt, se li considerava una de les futures estrelles de l'equip, per la qual cosa haurà de sortir traspassat a l'estiu si continua en la seva versió actual. No s'ha d'oblidar que el Barça li va donar via lliure després de la sortida d'Ousmane Dembélé, però el brasiler s'ha vist superat per Lamine Yamal, que amb 10 anys menys té moltes més capacitats per ser una estrella que Raphinha.

No s'ha d'oblidar que el Barça va pagar 58 milions d'euros fixos més 7 en variables per Raphinha, a més d'oferir-li un elevat salari, d'estrella. La pressió sobre Raphinha, doncs, és molt alta, però l'extrem no està donant el rendiment esperat, una decepció creixent que acabarà amb el brasiler fent les maletes.

Xavi Hernández enfadat Barça / Foto: EFE
Xavi Hernández, en el Reial Societat-Barça d'aquesta temporada / Foto: EFE

Anglaterra, pendent de Raphinha

I és que Raphinha continua tenint un gran cartell a Anglaterra, on va arribar a ser designat millor extrem de la Premier League. El Chelsea el va tenir pràcticament fitxat i els blues aniran a per ell si torna a sortir al mercat. El seu nom també s'ha vinculat a l'Arsenal, ja que Mikel Arteta vol reforçar l'atac de l'equip, a la qual cosa s'afegeix el Newcastle de Mohamed bin Salman, que vol millorar la plantilla per seguir amb el creixement de l'equip.

En el Barça tenen clar que el preu de sortida ha de rondar els 45 milions d'euros, perquè l'operació no acabi en pèrdues comptables, una xifra totalment assumible per als gegants de la Premier League, on es paguen grans quantitats amb menor caixet que el que té Raphinha en aquests moments. El gran problema és que el brasiler continuï rendint al nivell actual, ja que el seu preu podria baixar encara més, generant un enorme problema en el Barça.

Joan Laporta Raphinha presentacion Barça / Foto: Europa Press
Joan Laporta i Raphinha, en la presentació del brasiler / Foto: Europa Press

Raphinha, de més a menys

"Vaig començar a seguir el Barça quan Ronaldinho va venir i tot el que va fer va tenir una gran influència. Seria fantàstic si arribo a ser la meitat de bo que Ronaldinho", va afirmar Raphinha en la seva presentació com a jugador del Barça. "Fa dos anys no m'hauria imaginat que arribaria a estar en la selecció i que jugaria al Barcelona", va afegir. El brasiler va començar molt bé com a blaugrana, formant un gran trident juntament amb Dembélé i Lewandowski, però a poc a poc se'n va anar apagant, fins a perdre la titularitat.

Tot es va començar a torçar en el Barça-Manchester United de l'Europa League, partit en el qual va perdre els nervis en ser substituït per Xavi. Aquella fricció va deixar seqüeles, encara que la insistència de Deco va permetre que Raphinha seguís en el Barça, una oportunitat més. El brasiler no ha complert les expectatives i Lamine Yamal l'ha avançat. El futur del brasiler està cada vegada més lluny del Barça.