L'Espanyol ja ha confirmat que disputarà l'últim partit de pretemporada davant el Nàpols. L'Estadi de San Paolo serà un escenari de luxe per tancar un dels estius amb més viatges i estades, donant més protagonisme a l'internacionalització de l'equip i deixant de banda compromisos a nivell estatal. 

Cal recordar que els jugadors tornen aquest dilluns de les seves respectives vacances, on se sotmetran a diferents proves mèdiques i físiques, per més endavant viatjar cap a Indonèsia, on el dia 14 disputaran un amistós davant la selecció sub19 del país. Cinc dies després jugaran contra el Persija, un dels equips dominants en la lliga d'Indonèsia, i el 25 de juliol s'enfrontaran a l'Olot. Passats aquests tres partits, el conjunt perico jugarà contra rivals de la talla del Borussia Dortmund, el FC Twente o l'Hamburg SV. 

L'últim assaig de la pretemporada davant el Nàpols serà especial per a ambdues entitats, ja que significarà el retorn de l'Espanyol a l'estadi on Dani Jarque va jugar el seu últim partit a l'agost de 2009, abans de la seva mort. A més, per als italians serà el partit de presentació davant la seva afició i un assaig de cara a la ronda prèvia de la Champions League. 

Rivals de més nivell

Des de l'arribada de Chen Yansheng al club, i amb ell tot un equip directiu al darrere, els noms dels rivals de pretemporada cada cop tenen més ressò. Ja l'any passat van disputar dos duels a Anglaterra davant el Southampton i l'Everton, per després passar al plat fort: duel davant els campions d'Itàlia, la Juventus de Torí, que va acabar amb empat a dos gràcies als gols de Leo Baptistao i Gerard Moreno. 

No va ser fins l'any passat quan es va trencar la tradicional estada que solia fer l'Espanyol a la Vall d'Aran, on a més disputaven un partit contra un combinat de jugadors amateurs formats al territori lleidatà. Si comparem els rivals de les últimes cinc pretemporades de l'equip podem observar un salt qualitatiu.

2017/18 2016/17 2015/16 2014/15 2013/2014
Indonèsia sub19  Utrecht  Vall d'Aran  Vall d'Aran Vall d'Aran
Persija Almere City Colònia Raja Casablanca Sabadell
UE Olot Excelsior  US Avellino UE Llagostera Constantine
Borussia Dortmund Southampton Reading Girona Montpellier
FC Twente Everton Southampton Tenerife Girona
Hamburg SV Juventus Betis Olot Tottenham
Nàpols      Sabadell West Ham
      Gènova  
Més quilòmetres

Queda ben clar que la rellevància en els noms del rivals ha pujat, tot i que aquesta internacionalització de la pretemporada comportarà que els jugadors i el cos tècnic hagin de fer molts més quilometres que en els últims anys. En concret, el primer viatge fins a Indonèsia ja sumarà gairebé 24.000 quilòmetres entre l'anada i la tornada. Després l'equip seguirà viatjant, però aquesta vegada ho farà per Europa (Suïssa, Alemanya i Itàlia).

Per tant, estem davant d'un dels dilemes dels entrenadors i directius. Poder fer pretemporades a nivell estatal o donar un salt i fer gires arreu del món. Beneficis econòmics i contrapartides físiques que s'han de tenir en compte per arribar en el millor moment de forma a la primera jornada de la Lliga.