Ara que el cayetanisme ja ha passat a la història, el Partit Popular es prepara per a un començament del curs polític esmolant les eines. Després de fer net amb la desafiant Cayetana Álvarez de Toledo -anomenar-la ‘vers lliure’ sempre ha estat força magnànim- i elevar a l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, a noves responsabilitats, al PP ja encaren el retorn postvacacional amb actitud de victòria, malgrat que les úniques eleccions que hi ha a la vista són les del Parlament de Catalunya, on no sembla que hagin de millorar ostensiblement els seus resultats electorals.

Sigui com sigui, el primer pas per guanyar en el que sigui és creure que un està capacitat per fer-ho, i quan tens premsa amiga que et posa la catifa vermella al teu pas, tot és molt més fàcil. Només així s’entén que fins a tres diaris triïn com a imatge principal de les seves portades la reunió que ahir va tenir a la seu central del PP a Madrid on es veu Pablo Casado flanquejat d’Ana Pastor, la nova portaveu, Cuca Gamarra, i Jose Luis Martínez-Almeida.

És veritat que en un 21 d’agost les notícies no surten pas per les orelles, però també és cert que al PP li va molt bé que en dies de canícula, allà entre les ximpleries que es llegeixen a la gandula, els lectors de diaris en paper creguin que algú no fa vacances i treballa pel futur del país.

larazon

Comencem el repàs a ‘La Razón’, on es deixa clar que ‘El PP pressiona per a que Álvarez de Toledo deixi l’escó’. L’operació rentat-de-cara ja ha començat i el més important des d’un punt de vista comunicatiu és assenyalar que el partit vol mirar endavant, i en això els de can Marhuenda ajuden, i molt.

elmundo

Pel que fa a ‘El Mundo’, el missatge és força clar i directe: ‘Casado va destituir Álvarez de Toledo per guanyar les eleccions’. L’objectiu, ja es veu, és la Moncloa. El mateix diari publica la ‘Primera entrevista a la presidenta de Ciutadans després de la baixa maternal’, Inés Arrimadas, amb la declaració textual: “Si el pressupost no acontenta Iglesias, millor per a Espanya’.

elpais

Pel que fa a ‘El País’ el titular és del mateix tema, però més escorat cap als interessos socialistes: ‘Casado rebutja grans pactes amb Sánchez: “No som una muleta”.

abc

L’’ABC’, en canvi, prefereix dedicar la seva portada al possible enverinament d’Aleksei Navalni: ‘El verí allibera Putin del seu principal opositor’, tot afegint que ‘Els rivals del president rus denuncien que Aleksei Navalni és la última víctima de les forces fosques del sistema, que s’haurien cobrat les vides de nombrosos enemics del Kremlin’.

elpuntavui

elperiodico

ara

lavanguardia

Pel que fa al quiosc català, aquest són els titulars principals: ‘Repunt de contagis’ a ‘El Punt Avui’; ‘Simon: “Pot haver-hi molts morts més”’ a ‘El Periódico’; ‘Messi perilla’ a l’’Ara’ i ‘El Govern reconeix que haurà de canviar els plans per al curs escolar’ a ‘La Vanguardia’.