Com ja va succeir la setmana passada a Austràlia, la jornada de dissabte va tenir un clar protagonista en la classificació de Moto GP: el madrileny Jorge Martín. La seva Ducati va de rècord en rècord i tant a Phillip Island com aquest dissabte en el Gran Premi de Malàisia celebrat al circuit de Sepang ha polvoritzat el millor temps històric a una volta del circuit. Ha aconseguit la seva quarta pole position de la temporada i ha establert un nou rècord de 1:57.790, l'únic pilot en rodar en aquest segon i rebaixant el rècord que des de 2019 tenia el francès Fabio Quartararo quan va marcar un 1:58.303.

Els candidats al títol, molt lluny de les primeres posicions

I també com a Austràlia, Marc Márquez va tornar a mostrar la seva genialitat per acabar, aquesta vegada, amb el tercer millor temps, per darrere d'Enea Bastianini i molt per davant dels favorits al títol. Perquè l'actual líder del Mundial, l'italià Francesco 'Pecco' Bagnaia, que com Marc Márquez va aconseguir el passi a la segona classificació des de la primera, no va encertar en el tram final de la classificació i va acabar per terra (novè), igual com Aleix Espargaró (tercer en el Mundial), que va caure i va acabar desè, amb el francès Fabio Quartararo (segon en el global) que sortirà des del dotzè lloc.

I és que la primera classificació va tenir molta més història de l'habitual. Bagnaia es va veure condemnat a passar per ella per competir per la pole i ràpidament va voler demostrar que el seu lloc no havia de ser aquell, volant en les dues primeres voltes per dominar la sessió. Per darrere, estaven Jack Miller i Brad Binder, que semblava que es disputarien la segona i última posició que donava la classificació per a la segona ronda. Però ha aparegut el geni.

Jorge Martín, en un altre món a Sepang

Marc Márquez, que ja amb el crono acabat tenia l'onzè millor temps, ha començat a millorar els parcials i ha acabat firmant el segon millor crono per aconseguir l'últim bitllet que donava accés a la lluita per la pole. En la segona classificació, el primer que ha intentat dominar ha estat el líder Pecco Bagnaia, però ha sigut l'altra Ducati, la de Jorge Martín, la que ha demostrat estar en un ritme molt diferent a tots els altres.

El madrileny ha marcat un primer rècord absolut del circuit en rodar en 1:58.021 per posteriorment destrossar-lo ell mateix sent més de dues dècimes més ràpid. Per darrere, Bastianini gairebé no s'ha mogut de la segona posició, i Márquez ha aconseguit una miraculosa tercera posició seguint la roda de Bagnaia i Aleix Espargaró, que han comés errors que els han deixat lluny dels primers. Bagnaia ha caigut en el revolt quatre i Espargaró també se n'ha anat al terra en la seva volta ràpida, deixant-ho tot molt obert per a la cursa d'aquest diumenge, que pot donar un gir al Mundial perquè, a més, Fabio Quartararo ha patit una petita fractura a la mà esquerra que cal veure com l'afectarà en la cursa.