Després de setmanes de rumors i de reunions d'aproximació, ha arribat el moment que Erling Haaland decideixi el seu futur. El Borussia Dortmund, el club que actualment té els seus drets, necessita concretar la sortida de la seva estrella, ja que ha de buscar-lo un substitut i saber de quants diners disposa per a això, mentre que els clubs interessats necessiten saber qui el fitxarà, per activar les alternatives.

No és estrany que en les últimes hores hi hagi hagut moviments. Joan Laporta, per exemple, va insinuar que en aquests moments és complicat fitxar Haaland. Fins que el Barça no vengui el 49% de Barça Studios o arribi a un acord amb CVC el fitxatge d'Haaland és inviable, per la qual cosa sembla que per allà cal interpretar les paraules de Laporta. Alhora, des de Madrid va sorgir el rumor que Florentino Pérez havia activat l'operació, demanant-li una reunió al Dortmund per tractar el fitxatge. Tot seguit, ha estat el torn del Manchester City, ja que s'ha filtrat que el club anglès li ofereix 600.000 euros setmanals, 30 milions anuals, al davanter noruec.

erling haaland borussia dortmund senala dit europa press

Erling Haaland, celebrant un gol del Borussia Dortmund / Europa Press

Haaland ha d'elegir com més aviat millor

En aquests moments, doncs, sembla que el Barça s'allunya d'Haaland i que la lluita passa a ser entre el Reial Madrid i el Manchester City. El club blanc li ofereix al davanter formar part d'una plantilla omplerta d'estrelles que el pròxim hivern estrenarà un Santiago Bernabéu renovat. Haaland podrà jugar amb Benzema, Mbappé i Vinícius, a més de cobrar un suculent salari.

El Manchester City, per la seva part, li ofereix a Haaland més diners que Florentino, a més de formar parteix d'una plantilla congeniada que juga de meravella a les ordres de Pep Guardiola. Haaland seria el colofó de l'equip i tindria garantida la seva titularitat, per la qual cosa podria marcar moltíssims gols en la Premier League i aspirar a la Champions Legue. Haaland, a més, jugaria al club pel qual ja va passar el seu pare.

Florentí Perez cridant telefono EuropaPress

Florentino Pérez, president del Reial Madrid / Europa Press

Sammer i l'oferta del Manchester City

Amb el Reial Madrid fent intents per tancar el fitxatge d'Haaland, han sorprès les paraules de Matthias Sammer, assessor de futbol del Borussia Dortmund, a Amazon. "Guardiola i Haaland s'aprofitarien mútuament. Guardiola, amb qui vaig treballar tres anys al Bayern, pot adaptar-se també a un davanter centre com Erling, però també haurà d'aprendre del jugador. Quan vaig veure l'oferta del City per Haaland em vaig desmaiar, la meva dona va haver de recollir-me. Soc amb una fuetada cervical des d'aleshores!", ha afirmat.

Malgrat que Sammer no afirma on jugarà Haaland, per les seves paraules s'interpreta que el Manchester City està en aquests moments en la primera posició, ja que ajunta poder entrenar amb Guardiola en un equip de somni a guanyar un dineral. Mentrestant, el Barça continua treballant als despatxos per intentar tancar operacions. I és que Joan Laporta va afirmar que en aquests moments el Barça no pot fer l'operació, però la situació pot variar en qualsevol moment. La partida continua oberta.

 

Imatge principal: Pep Guardiola, entrenador del Manchester City, a una roda de premsa del Manchester City / Europa Press