Jorge Messi va desencadenar els rumors amb les seves recents declaracions. Perquè va tornar la il·lusió que en el Barça ja havien perdut per poder tornar a veure Leo Messi vestint de blaugrana, després de confirmar que el seu somni és retirar-se allà. "Tant de bo Leo torni algun dia al Barça" va dir el pare de l'actual jugador del Paris Saint-Germain. Com era d'esperar, poc van tardar a preguntar a Mateu Alemany si és una opció possible en aquests moments.

"Desconec les declaracions i, suposo que si tenen una cosa per dir ja ens ho diran" es va limitar a dir el director esportiu, l'home de confiança de Joan Laporta. Però la realitat és la mateixa que fa unes setmanes: en aquests moments és un objectiu impossible, a causa que Nasser Al-Khelaïfi no està disposat a permetre la sortida de l'astre argentí. Així que està obligat a quedar-se durant una altra campanya més, i respectar el que té firmat.

El 2023, moment en què queda lliure, des del Camp Nou sí que podrien provar sort, i provar de tancar la contractació del futbolista més important de la seva història. Xavi Hernández aposta clarament per portar de tornada a un dels seus millors amics, i creu que, malgrat la seva edat, 36 anys tindrà en aquell moment, continuaria sent peça clau, i un dels millors del planeta. Però hi ha una condició que és indispensable per poder recuperar-lo.

I és que hauria d'acceptar una rebaixa considerable en el seu sou, i passar a cobrar molts menys diners. Messi, per la seva part, també té una petició que és innegociable, i que el Barça haurà d'acceptar en cas que vulguin tornar a gaudir dels seus serveis. Aquesta consisteix en l'acomiadament de Gerard Piqué, que no pot ni veure, ja que ja s'ha comptat en diverses ocasions que van acabar barallats, i que tenen una relació nul·la.

Gerard Pique Adnan Januzaj Barça Reial Societat EFE
Gerard Piqué/ EFE

Malgrat conèixer-se des que eren nens, i ser molt amics en el passat, en el dia d'avui no se suporten. Per això Leo ni tan sols el va convidar al seu sopar de comiat.

Laporta haurà de prendre una dura decisió

Òbviament, a tots els encantaria poder recuperar Messi, però Laporta haurà de prendre una dura decisió. Perquè això implicaria la marxa d'un dels capitans de la plantilla, i un dels líders del vestuari. Piqué també és molt respectat, estimat i valorat per l'afició.

Encara que potser per a aquestes dates el campió d'un Mundial i una Eurocopa ja haurà anunciat que s'acomiada del futbol professional.

De manera que el Barça no haurà de decidir entre un o un altre.