La Masia és una fàbrica inesgotable de talent. El seu màxim referent a nivell mundial i històric no pot ser un altre que Leo Messi, que des dels 13 anys va créixer al futbol base del Barça i amb el seu pas al primer equip es va convertir en el millor futbolista del planeta. Abans de l'argentí ja en va haver molts que van sortir de La Masia, i després n'han vingut tants d'altres com pot ser el cas de Gavi o Alejandro Balde, per exemple. Aquests dos, per posició, no van viure l'etern mal de ser el "nou Messi", una cosa que sí que li està passant a Ansu Fati, que a més ha adquirit el seu número 10.

Lamine Yamal, la nova perla de La Masia

Però ara, al juvenil A del Barça hi ha un altre jugador al que ja fa temps que se li ha penjat el cartell de ser l'hereu de Messi a Can Barça. Es tracta de Lamine Yamal, extrem nascut a Mataró i d'ascendència marroquina, per part de pare, i equatoguineana, per part de mare, que ha anat cremant etapes a passos molt accelerats fins a consagrar-se al Juvenil A malgrat estar encara en edat cadet. La seva explosió en les últimes temporades ha fet que molts grans equips d'Europa s'hagin interessat per ell.

Lamini Yamal samarreta Barca juvenil / Foto: FC Barcelona
Lamini Yamal, en un partit amb l'equip juvenil del Barça / Foto: FC Barcelona

Segons el que ha publicat Culemania, el Chelsea, el Bayern de Munic, el PSG i fins i tot el Reial Madrid segueixen molt de prop la seva situació per temptar a la jove perla blaugrana. Això ha arribat a orelles de Joan Laporta, que ja ha començat els contactes per assegurar-se la continuïtat de Lamine. Sabent que algun club de la Premier League li podria arribar a oferir fins a un milió d'euros al jugador, tal com ha explicat el programa Què t'hi jugues, Laporta haurà de recórrer a una mesura extrema.

Laporta pot saltar-se el límit salarial per quedar-se el "nou Messi"

Aquesta consistiria a saltar-se el límit salarial que el club té establert per als jugadors juvenils. Per als juvenils de primer any, aquest estaria en uns 50.000 euros, en els de segon any ascendiria fins als 60.000 i per als de tercer i últim any pujaria fins als 80.000 euros. Xifres molt inferiors a les ofertes que Iván de la Peña, el representant del jugador, té a sobre de la taula. Els terminis semblen molt clars.

Lamini Yamal entrnamiento primer equip / Foto: FC Barcelona
Lamini Yamal, en un entrenament amb el primer equip del Barça / Foto: FC Barcelona

El Barça ja ha començat a transmetre-li la idea que Lamine Yamal ha de ser un jugador clau en el futur del club. Esportivament, ha començat a jugar a la Youth League i ha tret el cap en els entrenaments del primer equip de Xavi Hernández, la qual cosa demostra la bona consideració en la qual el tenen. El mateix entrenador ha tingut molt bones paraules per a ell quan se li ha preguntat en roda de premsa. No obstant això, no complirà 16 anys fins al proper 13 de juliol i en aquell moment podrà firmar el seu primer contracte professional. Quan aquell dia arribi, es veurà si el Barça ha fet bé la feina prèvia de persuasió o cal lamentar la fuga d'un talent enorme.