El fitxatge de Neymar al PSG va dinamitar el món del futbol i el contracte que li van fer a la capital francesa és astronòmic. Després de saber-se que club i jugador van acordar un salari brut anual de 43,33 milions d'euros durant cinc temporades, ara s'ha conegut una de les clàusules més esperpèntiques.

"Bonus ètic"

El diari El Mundo ha revelat el contracte de Neymar amb el club francès i un dels punts és que hi ha un "bonus ètic". Aquest es basa en uns ingressos de 6.500.160 euros bruts anuals per ser "cortès, amable i estar disponible per als aficionats". La clàusula segueix i exigeix que ha de "saludar i donar les gràcies als aficionats abans i després de cada partit". Només per aquest comportament, l'entitat li garanteix 541.680 euros bruts cada mes, que queden en 375.000 euros després d'impostos.

Leo Messi Neymar PSG debut Europa Press

Messi i Neymar amb el PSG / Europa Press

També és important la comunicació de Neymar a través de les xarxes socials o en qualsevol entrevista. Cobrar el bonus també implica "l'absència de comentaris públics negatius sobre el club, els que treballen allà i els que donen suport, prohibició de publicar en qualsevol mitjà o xarxes socials imatges negatives que puguin perjudicar la imatge i unitat del club". A més, evitar "qualsevol comentari públic advers sobre les opcions de tàctiques de l'equip".

La política i la religió també s'han de controlar i per això ha d'evitar "qualsevol mena de propaganda política o religiosa pública que pugui perjudicar la imatge i la unitat del club". El brasiler ha de tenir "un comportament exemplar, especialment al camp durant les competicions, la relació amb els seus companys, els rivals, els àrbitres i delegats oficials". En definitiva, una bona conducta amb les persones que rodegen l'activitat del PSG.

Neymar renovación PSG / PSG

Neymar el dia de la renovació / PSG

Les apostes i els jocs d'atzar relacionats directament amb el futbol queden prohibides i Neymar ha de ser "puntual" en les "sessions d'entrenament i en totes les competicions i activitats en les quals participi". A més, ha de "complir el calendari internacional coordinat per la FIFA per estar disponible amb les seleccions nacionals, respectar les obligacions del contracte en vigor entre el PSG i el seu patrocinador principal, Nike, i pagar religiosament els seus impostos". 

El contracte del brasiler deixa clar que si no compleix amb qualsevol dels punts detallats, "encara que sigui només una vegada, no cobrarà el bonus ètic durant aquell mes". Recordem que Neymar va renovar amb el PSG el passat mes de maig fins al 2025 i el conjunt parisenc té una de les millors plantilles d'Europa.

 

Imatge principal: Neymar durant un partit de Champions / EFE