El Barça fa un cop sobre la taula i goleja el Nàpols a l'Europa League (2-4). Contundent victòria blaugrana en el dia que hi ha hagut una exhibició coral. Els gols de Jordi Alba, Frenkie de Jong, Gerard Piqué i Pierre-Emerick Aubameyang han confirmat que el Barça pot tornar a golejar a domicili en competició europea i que estarà en el sorteig dels vuitens de final.

Un Barça intens i efectiu

El Barça s'ha exhibit a l'imponent Estadi Diego Armando Maradona. La pressió ha estat clau en un partit que els blaugrana han sortit amb el seu millor equip. Aquesta vegada l'ímpetu napolità no era igual que al Camp Nou. I els de Xavi Hernández l'han volgut posar al seu favor.

Adama Nápoles Barça FCB

Adama Traoré superant rivals del Nàpols / FC Barcelona

Després d'unes primeres jugades de dubtes, el Barça ha aplicat el mètode de la insistència i del contracop. Minut 8, i una transició rapidíssima arriba a un Adama Traoré més alliberat que mai, que regala un gol atípic que transforma Jordi Alba actuant com a davanter centre. I després d'una nova ràpida recuperació, just abans del quart d'hora de joc, De Jong s'ha inventat un altre golàs de classe, de rosca i silenciant l'estadi italià amb un xut impecable des de fora l'àrea.

Un Barça governat per Sergio Busquets, Pedri i De Jong, ha amenaçat amb Ferran Torres, Aubameyang i Adama. Però és que en defensa també han estat a un grandíssim nivell. L'única excepció ha estat un Ter Stegen que havia estat espectador de luxe del partidàs culer fins passats els vint minuts que ha comès la gran errada del duel. Falta innecessària a Osimhen al lateral de l'àrea, penal assenyalat pel VAR i transformació d'Insigne.

ter stegen osimhen napoli penalti fc barcelona efe

Marc-André Ter Stegen just abans de cometre el penal sobre Victor Osimhen / EFE

Però tot i el gol del Nàpols i de l'esclat d'eufòria de l'afició local, res ha intimidat a aquest Barça, que ha jugat com si el Pelusa vestís novament de blaugrana, guanyant-ho tot per dalt i per baix, i generant perill constant gràcies a la qualitat i a la intensitat. I el premi ha arribat en forma d'un tercer gol, obra de Piqué després d'un córner, amb la cama esquerra i tocant el pal abans de traspassar la línia de gol. A la primera part, de quatre xuts entre els tres pals, tres gols.

Sentència blaugrana

El Barça, però, no ha baixat el nivell a la segona meitat. Tot i que el Nàpols ha fet entrar Politano i l'esquema local ha passat a ser molt ofensiu per buscar la remuntada, els blaugrana ni s'han immutat. La pressió ha baixat una mica, ha estat més selectiva, però els de Xavi han seguit construint una de les grans obres de la temporada.

I amb cap i control, el Barça ha tret de polleguera els napolitans. Després d'alguns moments de cert patiment culer, ha arribat la tranquil·litat definitiva. Aubameyang per fi ha fet punteria i ha fet el quart gol del Barça amb un xut que ha entrat per tot l'escaire. Exhibició del Barça en totes les línies.

aubameyang frenkie de jong fc barcelona europa press

Pierre-Emerick Aubameyang i Frenkie de Jong celebrant un dels gols del Barça / EuropaPress

Però tot i l'intent final del Nàpols a la desesperada, tres gols eren masses per aconseguir una remuntada que ja era impossible. El Barça ha estat intel·ligent i ha sabut gestionar el marcador favorable. Ha manat a Nàpols. Gavi, Nico, Dembélé, Luuk de Jong i Riqui Puig han entrat amb el partit resolt. I Politano ha marcat el gol de l'honor al minut 87, però els blaugrana jugaran els vuitens de final de l'Europa League.

Imatge principal: Els jugadors del Barça celebrant un dels gols contra el Nàpols / EuropaPress