Els Mossos d'Esquadra van trobar documents en l'escorcoll policial del domicili de Jaume Masferrer, que va ser la mà dreta del president del Barça, Josep Maria Bartomeu, que certifiquen l'existència d'almenys quatre comptes de Twitter del Barçagate gestionats per I3 Ventures, l'empresa contractada pel club blaugrana.

Els comptes, segons s'explica a les noves pàgines del sumari a les quals ha tingut accés EFE, són @jfunesemis, @sergirdrgz, @massiveattack57 i @goku_emprenyat, els quatre suspesos per Twitter. Els Mossos també sospiten d'un altre nomenat @el10blaugrana.

Segons el cos policial, es desprèn que "els comptes haurien estat creats aparentment per crear una reacció, més enllà del simple i asèptic monitoratge de les xarxes socials". Fins ara els comptes que s'havien certificat eren de Facebook.

Una altra apreciació que es fa en l'informe dels Mossos sobre el que es va trobar al domicili de Jaume Masferrer és que va haver-hi un informe de Nicestream (el conglomerat d'empreses al qual pertany I3 Ventures) amb el títol "Flaix Report convocatòria xarxes socials #ValverdeOUT" que no va ser lliurat al cos policial ni per part del Barça ni de l'empresa auditora, PriceWaterhouseCoopers (PwC).

Respecte a l'informe que PwC va fer sobre el Barçagate, els Mossos diuen que hi ha un indici, una anàlisi de l'auditoria per part de Masferrer, que confirmaria que mentre la junta directiva del club no hi va tenir accés al complet, ell, que és un dels investigats, sí que en va tenir.

La llibreta Moleskine

Entre els indicis trobats pels Mossos al domicili de Masferrer hi ha una llibreta Moleskine que aporta informació rellevant per al cos policial.

A la llibreta, qui va ser la mà dreta de Bartomeu durant el seu mandat va apuntar que havia de parlar a PwC del context de l'octubre del 2017, fent referència al clima polític que es vivia llavors a Catalunya, i que Carles Tusquets, qui amb la dimissió de Bartomeu va passar a ser el president de la comissió gestora del Barça, coneixia el full de ruta independentista i deia que havien d'actuar per impedir que guanyessin la presidència del Barça.

A més, Masferrer demostra que va fer una intensa cerca sobre qui va filtrar la informació del Barçagate a la Cadena SER, i ell aparentment va arribar a la conclusió que havia estat l'exdirectora de compliment normatiu Noelia Romero. Els Mossos es pregunten com va arribar a aquesta conclusió.

Masferrer també esmenta recurrentment Guillem Graell, exdirector de marca del Barça, com una de les persones que coneixia el Barçagate, perquè, segons ell, des del primer moment Nicestream li va enviar informes mensuals que després havia de distribuir a la resta d'àrees.

D'altra banda, crida l'atenció una conversa de WhatsApp impresa que els Mossos van trobar a la seu d'I3 Ventures, en la qual es parla sobre Josep Maria Minguella, excandidat a la presidència del Barça i exrepresentant de jugadors. Els Mossos desconeixen tant l'emissor com el receptor: "Es tracta de desemmascarar un home, Josep Maria Minguella. Es tractaria d'aconseguir que li arribi el soroll de les xarxes, en les quals es comenci a qüestionar l'objectivitat dels seus comentaris, ja que solament responen als seus interessos comercials. Fins ara viu amb total impunitat i se sent amb forces per fer i desfer el que li vingui de gust".

I segueix: "Potser un toc li faci adonar-se que està en el camí equivocat i el faci recapacitar. A més, Bartomeu ha estat sempre molt cavallerós amb ell. És una d'aquestes situacions que es produeixen perquè no actuem quan toca. Penso que si comencem a donar 'algun toc', potser s'ho pensin una mica més abans de disparar a fer mal".

SER Catalunya va avançar que la instrucció del Barçagate s'allargarà fins al 29 de gener del 2022. Entre altres motius, perquè s'han citat a declarar com a testimonis nou persones més. Destaca precisament Noelia Romero, a petició de Román Gómez-Ponti, excap dels serveis jurídics del club i un dels quatre investigats per possible administració deslleial i corrupció entre particulars.

També compareixeran treballadors d'I3 Ventures, Jaime Malet (propietari de Telampartner), Maria Vallès (exdirectora de la Fundació Barça), Xavi Martín (exdirector de la Masia) i Javier Sobrino (exdirector d'estratègia i innovació).