Luis de la Fuente prometia l'inici d'una nova era amb la seva arribada a la banqueta de la selecció espanyola, un canvi de cicle a la recerca de nous èxits per a la Roja. I l'entrenador ha complert la seva paraula, ja que la seva primera llista de convocats, per afrontar els partits contra Noruega i Escòcia de la fase de classificació per a l'Eurocopa Alemanya 2024, és plena de novetats, amb l'entrada d'alguns dels noms que una part de l'opinió pública li va reclamar a Luis Enrique fins a l'últim dia.

Amb tot i això, la neta no ha estat completa i Luis de la Fuente n'ha mantingut algun dels fixos de Luis Enrique. I el més sorprenent ha estat Álvaro Morata, que malgrat que l'entrenador ha convocat nous davanters centre com Borja Iglesias, Joselu o Iago Aspas, segueix en la llista. La trucada de Morata ha aixecat algunes sospites, ja que al si de la selecció espanyola es creu que De la Fuente no l'ha convocat per ser suplent, per la qual cosa el davanter de l'Atlètic de Madrid apunta a ser titular en el partit contra Noruega.

Álvaro Morata EFE
Álvaro Morata, celebrant un gol amb la selecció espanyola / Foto: EFE

Suplent per a Simeone

La convocatòria de Morata en sorprèn encara més si es té en compte les seves últimes setmanes en l'Atlètic de Madrid. És cert que ha vist porta en 2 dels últims partits de l'equip de Simeone, però també que el davanter sumeixi ja 5 partits seguits sent suplent. Morata, de fet, no apareixia en cap de les travesses per anar en la nova llista de De la Fuente, per la qual cosa la seva trucada ha suposat una autèntica sorpresa per a tothom.

Mentre protegits de Luis Enrique com Ferran Torres o Eric Garcia han vist tallat el seu pas per la selecció espanyola amb l'arribada de De la Fuente, Álvaro Morata, molt criticat sempre pels seus irregulars partits amb la selecció espanyola segueix en la ment del seleccionador, per la qual cosa ningú no dubta que tornaran les crítiques si el seu paper no és satisfactori.

Álvaro Morata suplent / Foto: Europa Press
Álvaro Morata està sent suplent a l'Atlètic de Madrid / Foto: Europa Press

Morata ja exerceix de capità

Es dona el cas que Álvaro Morata s'ha convertit amb la seva convocatòria en el nou primer capità de la selecció espanyola. Sergio Busquets, retirat de l'equip, li ha donat el testimoni a Jordi Alba, que no en ser cridat per De la Fuente li ha cedit al seu torn el braçal de capità a Morata. El davanter de l'Atlètic de Madrid, doncs, serà el capità d'Espanya contra Noruega si, com apunten totes les travesses, forma part de l'onze titular.

Morata, a més de Sergio Busquets, segueix la petjada de Sergio Ramos, Iker Casillas, Raúl González, Fernando Hierro, Zubizarreta, Emilio Butragueño, José Antonio Camacho o Arkonada. "És increïble ser capità. Amb Dani (Carvajal) porto en la selecció des que som dos xavals i és una alegria tremenda no només ser capità; sinó ser aquí una altra vegada i defensar la samarreta del meu país", ha afirmat Morata en les seves primeres declaracions com a capità. "La nostra funció ara és ajudar a la gent que arriba nova o que porta menys temps, fer-los sentir com ens han fet sentir des que arribem molt joves nosaltres a la selecció. Hi ha un grup fantàstic, no fa falta gaire ajuda, però que la gent compti amb nosaltres si necessita alguna cosa".