Tràgica notícia la que arriba des de Doha, la capital de Qatar: un aficionat de Gal·les ha mort avui mentre era a la ciutat qatariana gaudint del Mundial de futbol amb el seu fill i uns amics. L'aficionat gal·lès es deia Kevin Davies, tenia 62 anys i la mort s'ha donat per causes aparentment naturals.

El tràgic esdeveniment s'ha donat abans del xiulet inicial del partit entre Gal·les i l'Iran, i malgrat que una ambulància es va personar ràpidament al lloc dels fets, els metges no van poder fer res per reanimar Kevin Davies. L'aficionat gal·lès havia viatjat fins a Doha amb el seu fill i diversos amics per gaudir del Mundial de Qatar i recolzar a la seva selecció nacional, emmarcada en el grup B de la competició mundialista.

Aficion Gales Mundial Qatar / Foto: Europa Press
Afició de Gal·les durant el Mundial de Qatar / Foto: Europa Press

La Federació de Gal·les i les xarxes es pronuncien

Noel Mooney, president executiu de la Federació Gal·lesa de Futbol, s'ha pronunciat sobre la pèrdua de l'afició gal·lesa i ha assegurat que “la federació està en contacte directe amb la família de Kevin per ajudar-los en tot el que necessitin”, i també ha apuntat que “els seus pensaments estan amb la família i els amics de Kevin en aquest trist moment”, mostrant el seu suport total a la família afectada.

D'altra banda, les xarxes socials s'han bolcat amb la família de l'aficionat gal·lès mort, mostrant suport davant d'un moment tan delicat i dur per a la família. A més de nombrosos aficionats, l'Ambaixada de Fans de Gal·les ha emès un comunicat via Twitter enviant les seves condolences i mostrant tot el seu suport a la família del mort. “Desafortunadament, ahir vam perdre un dels murs vermells a Qatar”. Així començava aquest comunicat, deixant entreveure la gran unió dels aficionats gal·lesos.

Primera mort d'un aficionat durant el Mundial de Qatar

Aquest succés marca la primera mort d'un aficionat durant la celebració del Mundial de Qatar. El fet produït és inevitable, però una mort durant aquest Mundial ens porta a recordar les múltiples morts que han ocorregut durant l'organització d'aquest Mundial en diferents escenaris, com en la construcció dels nous estadis i de tota la infraestructura relacionada per poder acollir un esdeveniment d'aquest abast.

Són més de 6.500 morts les que s'han produït durant l'organització del Mundial de Qatar, anomenat per molts el “Mundial de la vergonya”, a causa de la quantitat d'irregularitats que s'han comès des que la FIFA va concedir l'organització de la competició al país de l'Orient Mitjà, a més de les pèssimes condicions laborables que van haver de suportar totes aquelles persones que van perdre la vida.