El Barça segueix guanyant i segueix sent líder gràcies a Leo Messi (0-3). Hat-trick i dues assistències decisives de l'argentí han tombat el Llevant al Ciutat de València i ha permès el conjunt culer recuperar la sensació de somni a l'estadi on la temporada passada va perdre la imbatibilitat a la Lliga Santander. I a banda de Messi, Luis Suárez i Gerard Piqué han completat la maneta.

Letal Messi

El Barça més experimental ha hagut de sobreposar-se a les males notícies. Amb Semedo afegint-se a la llista de lesionats d'última hora, els blaugrana, aquesta vegada de groc, han hagut d'improvisar una alineació en proves. Tres centrals, amb Lenglet, Piqué i Vermaelen, i dos carrilers amb Dembélé i Jordi Alba. Al mig, Arturo Vidal segueix conservant la titularitat per davant d'Arthur. I Coutinho encara no està al nivell i s'ha quedat a la banqueta.

El Llevant, amb una defensa de tres prodigiosa que els ha fet ser un dels equips més en forma d'aquesta temporada, i ja havent derrotat el Madrid, s'ha plantat davant la seva afició amb l'esperit de l'últim Llevant que va derrotar el Barça. En la 37a jornada de la temporada passada van desanimar els culers per 5-4 i van acabar amb la imbatibilitat i la Lliga perfecta del Barça.

Messi Llevant Barça EFE

Aquesta vegada, però, no han pogut frenar Messi. El '10' del Barça s'ha exhibit en totes les vessants futbolístiques: atac, defensa, desmarcades, velocitat i definició. Messi s'ha inventat la primera assistència del gol inaugural de Luis Suárez al minut 35. I a partir d'aquí, encara més recital de l'argentí: hat-trick amb gol als minuts 45, 47 i 60. I després una altra assistència perquè Piqué completés la maneta al minut 88.

Més experiments

Però si el Barça ha hagut de jugar amb un 3-5-2 d'inici (una nova formació ja exitosa perquè apunti Valverde), també s'ha hagut d'experimentar més durant el partit. Vermaelen ha notat una punxada, ha estat canviat i Rakitic ha actuat de defensa central. El Barça, poc natural i jugant contra la seva naturalesa del 4-3-3 clàssic, ha denotat una ambició necessària per capgirar el sentit de les notícies negatives.

Dembélé Rochina Llevant Barça EFE

L'esperit de lluita del Barça, recompensat amb gols després de recuperacions per l'alta pressió efectuada, ha deixat l'equip amb noves sensacions. Els contracops són resolutius, Messi i companyia saben ser efectius davant de la porteria, i els jugadors són polivalents. Arturo Vidal ha tornat a jugar al doble pivot amb relatiu èxit, Dembélé ha estat el carriler dret i ha estat molt responsable en defensa, i Rakitic ha estat un nou central improvisat.

El Barça es desperta del malson de la temporada passada gràcies a Messi, el Pitxitxi en solitari de la Lliga amb 14 gols. I a més, el liderat segueix sent culer. El Llevant, tot i intentar-ho, ha tornat a encaixar una derrota escandalosa contra el Barça, com ja era habitual. En el proper mes es tornaran a trobar en dues ocasions més a la Copa del Rei.