Malgrat que tothom al planeta futbol el coneix com a Depay, el nou davanter del Barça sempre ha lluït a la samarreta el seu nom de pila, Memphis. És per això que allà on va li pregunten el mateix. Per què?

memphis

Muntatge amb què el Barça ha anunciat el fitxatge de Memphis / FC Barcelona

Memphis no vol saber res del seu pare

I l'explicació és tan crua com senzilla, la nul·la relació del davanter amb el seu pare, que va abandonar Memphis i la seva mare, Cora, quan aquest era molt petit. "Ell ha intentat establir contacte amb mi diverses vegades, però la ruptura amb el meu pare és irremeiable. No tinc relació amb ell ni amb la seva família. I així continuarà sent. He girat full", va explicar el futbolista quan va fitxar pel Manchester United, ja que a Anglaterra, en aquells temps, era tradició lluir a la samarreta el primer cognom, fos quin fos el nom esportiu, un fet que a poc a poc ha anat canviant.

"No vull explicar què va passar exactament a casa perquè no vull fer pena a la gent. Jo he refet la meva vida i soc feliç. No hi ha lloc per a ell", va sentenciar.

Els tatuatges, font d'inspiració per a Memphis

I és que Memphis Depay va veure un dia com el seu pare se n'anava de casa sense donar cap explicació ni deixar cap carta de comiat, deixant-lo sol al costat de la seva mare, Cora Schensema. És per això que la figura paternal per a Memphis va ser el seu avi matern, que desgraciadament va morir quan l'ara futbolista tenia només 15 anys. "Aquest home em va donar molta fortalesa i es va cuidar molt bé de mi. A ell sempre el guardaré al meu cor", va explicar el davanter, que porta el seu nom tatuat al braç esquerre.

Memphis Depay Europa Press

Memphis Depay porta tot el cos ple de tatuatges / Europa Press

De fet, Memphis Depay porta tot el cos tatuat amb missatges importants per a ell. "Perseguidor de somnis", llueix al pit. "Quan el miro al mirall m'estimulo perquè és un avís que encara no l'he complert al 100%, però que cap allà m'encamino", recorda. I a l'esquena, un espectacular lleó, una "bèstia", com se'l coneix.

Anys després, una altra persona que va assumir en certa manera el paper de pare de Memphis va ser Louis Van Gaal, que va saber transformar tota aquella ràbia continguda del davanter en rendiment sobre el terreny de joc. "No vull dir que sigui com un pare, però és un gran tècnic. Ell fa millors els futbolistes. Després de la meva experiència amb ell al Brasil (2014) em vaig sentir més complet, fort i en forma".

Ja per sentenciar, un dia Memphis va escriure una frase d'allò més explícita. "Estimat pare. Seré breu: Mai no et perdonaré...". Paraula de Memphis.

 

Imatge principal: Memphis, celebrant el gol que va marcar contra Àustria / Europa Press