Mauricio Pochettino s'ha convertit en un dels tècnics més prestigiosos del panorama futbolístic actual. L'ex entrenador de l'Espanyol, ara al Tottenham, ha estat entrevistat per la Federació Catalana de Futbol aprofitant que serà un dels protagonistes del 7è Dia de l'Entrenador, on impartirà una conferència sobre el context emocional del futbol.

L'argentí, que es va formar com a jugador i entrenador a Barcelona , ha assegurat que "els tècnics catalans tenen una formació extraordinària, de les millors del món".

Les paraules de Pochettino

El futbol català: "Considero que té un nivell molt elevat, tant a nivell de jugadors com de tècnics. L'entrenador català s'ha guanyat una jerarquia a través del treball, les ganes de millorar constantment i la creença en les seves idees".

Tornar a Catalunya: "He desenvolupat la majoria de la meva trajectòria esportiva a Barcelona des del 1994. Els meus fills són catalans i tinc casa aquí, m'agradaria tornar a viure a Catalunya en un futur".

De jugador a entrenador: "Les meves últimes temporades com a jugador van ser l’inici del que soc ara com a tècnic. Continuava sent futbolista, però ja començava a pensar com a entrenador".

El millor i pitjor moment: "Recordo moments extraordinaris com la victòria al Camp Nou després de 17 anys. La pitjor experiència, sense dubte, va ser la mort de Dani Jarque".

Trencant motlles a la Premier: "El que ens fa diferents és la manera com transmetem, donem molta importància a la comunicació amb els futbolistes. També hem intentat desplegar un joc diferent del que fins ara es practicava a la Premier, però l'important és creure en la teva idea i transmetre-la".

La victòria és relativa: "Ser un bon entrenador no significa guanyar molts títols o estar en un equip d’un nivell concret. Vivim en un món resultadista i sembla que el que guanya és el bo i qui és segon ja no ho és, però existeixen molts més condicionants".