La posició més reforçada en aquest mercat de fitxatges en el Barça ha estat la de defensa central. Amb les arribades d'Andreas Chrstensen i Jules Koundé, l'eix del la rereguarda queda més que cobert si li afegim Ronald Araujo, Eric García i Gerard Piqué. Cinc futbolistes per a dues posicions, encara que és d'esperar que durant la temporada Xavi Hernández pugui incrustar Araujo o Koundé al lateral o pugui jugar amb tres centrals. I és que el club blaugrana continua sense oblidar-se d'Íñigo Martínez, amb qui s'ha relacionat en moltes ocasions.

Íñigo Martínez no vol renovar amb l'Athletic Club

I aquesta pot ser la definitiva. El central acaba el seu contracte amb l'Athletic Club el 2023, per la qual cosa li queda només un any més, i ja ha demostrat que no té cap intenció d'asseure's a negociar una renovació. Amb aquest context, s'obren diverses possibilitats. La primera és que, com s'ha publicat en diversos mitjans, el defensa d'Ondarroa ja tingui un preacord amb els blaugrana per fitxar com a agent lliure el 2023. El Barça l'utilitzaria com a relleu de Gerard Piqué, que ja no compta amb l'estatus d'abans a l'equip i pot estar davant el seu últim any.

iñigo martinez celebra gol athletic barça @AthleticClub
Íñigo Martínez celebra un gol amb l'Athletic Club / Foto: @AthleticClub

Aquest és el pla ideal dels blaugrana, ja que fitxarien un dels millors centrals d'Espanya amb 32 anys sense haver de pagar un traspàs per ell. No obstant això, des del País Basc arriba una informació sorprenent. Explica Onda Vasca que els culers preparen una "oferta important" per ell, que presentaran en les pròximes hores. De moment, el central segueix entrenant a les ordres d'Ernesto Valverde, el nou entrenador dels bilbains, i també es pot pensar que a l'entorn del futbolista li interessa incloure'l en rumors per poder augmentar la seva cotització.

Podria arribar gratis el 2023

Tal com està confeccionada la plantilla actual del Barça, sembla difícil imaginar que si no hi ha alguna sortida inesperada en aquesta parcel·la, el club es plantegi fer un desemborsament per ell ara, podent esperar una temporada més. De fet, Mundo Deportivo desmenteix la informació anterior i asseguren que, encara que l'interès per l'ex de la Reial Societat continua existint, en tot cas s'incorporaria el 2023, i no ara.

messi iñigo martinez barça athletic efe
Íñigo Martínez defensant Leo Messi / Foto: EFE

Així que, ara com ara, sembla gairebé impossible pensar que Íñigo Martínez canviï d'equip en aquest mercat estival. Quan arribi l'hivern, després del Mundial de Qatar on probablement vagi convocat, ja que disposa de la confiança plena de Luis Enrique, ja podrà negociar lliurement per qualsevol club, i el Barça tornarà a escena. Encara que en el futbol tot pot passar. Una temporada és molt llarga i qui sap, potser l'Athletic de Valverde carbura, els resultats i les sensacions acompanyen i el defensa vol continuar de blanc-i-vermell.