Marcos Ramírez escriu amb lletres d'or el seu nom al Mundial de motociclisme i al Gran Premi de Catalunya. El pilot andalús de l'equip Leopard Racing aconsegueix una somiada primera victòria a Moto3. I ho ha fet a Montmeló, entre moltes caigudes i moltes sorpreses, però que mantenen Arón Canet al capdavant de la general.

Les caigudes marquen el destí

La cursa al Circuit de Barcelona-Catalunya ha estat amb la tònica de sempre, l'habitual de la cilindrada petita. Un grup molt gran de pilots que no s'ha separat i amb una cua que arribava a les divuit motos. Al principi de la cursa eren més, però les caigudes, protagonistes a l'ombra, han fet acte de presència a Montmeló.

El primer en donar la gran sorpresa ha estat Lorenzo Dalla Porta, l'italià que li estava competint fins ara la general a Arón Canet. El pilot italià, que havia guanyat set posicions en una sola volta i encapçalava la cursa, s'ha hagut de retirar. I aleshores ha arribat el ball de canvis.

La lluita durant gran part de les 21 voltes totals ha estat entre set pilots que s'anaven intercanviant les posicions. El líder podia ser McPhee, López, Binder, Rodrigo, Toba, Antonelli o Ramírez. I mentrestant, ja a la quarta volta, hi ha hagut una caiguda amb diversos pilots implicats, com el català Albert Arenas, els madrilenys Raúl Fernández i Alonso López o el valencià Sergio García.

Després més canvis de líder, més caigudes i més espectacle. El públic present al Circuit ha gaudit des de la primera volta, però mica en mica hi ha hagut més selecció. McPhee s'ha posat davant a tirar i només els més ràpids l'han pogut seguir. Entre ells, també un Arón Canet, líder del Mundial que mirava què passava davant des de la novena posició. El líder esperava el seu moment.

Ramírez s'aprofita del caos

I quan tocava, el valencià Canet ha actuat. El pilot de KTM ha esperat a falta de dues voltes, ja en una lluita final de set pilots. Canet ha passat fins a la segona posició a l'estela del japonès Kaito Toba, que ha fet mèrits per endur-se la victòria. Però la falta de calma li ha jugat una mala passada.

Quan Toba ho tenia tot per guanyar, ja a falta de menys de cinc revolts per encarar la línia de meta, un atac a la desesperada de Canet ha posat nerviós al japonès, que ha acabat per terra. I aquest fet l'ha aprofitat un silenciós Marcos Ramírez, que ha agafat el liderat i ja no l'ha deixat anar tot i un últim intent de Canet.

Marcos Ramírez aconsegueix la seva primera victòria al Mundial de motociclisme en la cinquena temporada a Moto3. A mans d'una Honda per fi ha assolit el tan esperat èxit. Quart fa dos anys, tercer l'any passat i victòria aquest 2019 a Catalunya. El podi l'ha completat el líder Canet i l'italià Celestino Vietti, que aconsegueix el seu segon podi en només deu curses a Moto3.

Dotzè campió diferent en les últimes dotze curses de Moto3. Ramírez fa un salt de gegant a la classificació del Mundial, però el liderat el continua conservant Canet.

Classificació GP de Catalunya de Moto3
  Nom Equip Temps
1 Marcos Ramírez  Honda 38'36,156
2 Arón Canet  KTM +0,119
3 Celestino Vietti  KTM +0,146
4 Alonso López  Honda +0,235
5 Dennis Foggia  KTM +0,947
6 Ai Ogura  Honda +1,008
7 Romano Fenati  Honda +1,068
8 Ayumu Sasaki  Honda +1,358
9 Ryusei Yamanaka  Honda +1,984
10 Jakub Kornfeil  KTM +2,472
12 Carlos Tatay  KTM +2,980
18 Vicente Pérez  KTM +54,306
  Jaume Masia  KTM Abandona
  Raúl Fernández  KTM Abandona
  Sergio García  Honda Abandona
  Albert Arenas  KTM Abandona
Classificació Mundial Pilots Moto3
  Nom Equip Punts
1 Arón Canet  KTM 103
2 Lorenzo Dalla Porta  Honda 80
3 Niccolò Antonelli  Honda 75
4 Celestino Vietti  KTM 68
5 Jaume Masia  KTM 65
6 Tony Arbolino  Honda 51
7 Kaito Toba  Honda 51
8 Marcos Ramírez  Honda 49
9 John McPhee  Honda 47
10 Andrea Migno  KTM 40
15 Albert Arenas  KTM 30
16 Raúl Fernández  KTM 30
18 Alfonso López  Honda 27
24 Carlos Tatay  KTM 4
26 Sergio García  Honda 3
31 Vicente Pérez  KTM 0
34 Aleix Viu  KTM 0