Marcos Alonso va arribar al Barça amb el clar comès de ser el lateral esquerre suplent d'Alejandro Balde, però, certament, els minuts que el madrileny ha jugat al carril esquerre de l'equip han estat inclús inferiors a la quantitat que es podia pressuposar. De fet, són pràcticament equilibrats amb els que va gaudir a l'eix de la defensa durant la darrera temporada, quan Andreas Christensen es va lesionar i Xavi Hernández va preferir a l'ex del Chelsea per davant d'Eric Garcia. 

El cas és que, malauradament per a Alonso, el seu rendiment no sempre ha estat l'esperat i, encara que les sensacions són satisfactòries, la seva falta de regularitat hipoteca la seva continuïtat al club. Primerament, perquè un club com el FC Barcelona necessita la millor versió dels seus futbolistes en el moment en què els necessiti; i, en segon lloc, perquè el club ha rebut alguns sondejos pels drets del jugador que podrien resultar útils tenint en compte la situació econòmica de l'entitat catalana.

Marcos Alonso Barça  - Celta / Foto: EFE
Marcos Alonso, durant el Barça - Celta de la Jornada 6 / Foto: EFE

Abans l'Atlètic de Madrid, ara el Vila-real

Durant el darrer mercat de fitxatges estival, va ser l'Atlètic de Madrid qui va preguntar per la disponibilitat del dorsal '17' del Barça. Aleshores, el conjunt matalasser buscava un carriler després de la sortida de Sergio Reguilón i, amb el "no" de Joan Laporta, va acabar per segellar la incorporació de Javi Galán.

Sigui com sigui, ara és el Vila-real qui ha obert conversacions amb el club culer pel futbolista de 32 anys. D'aquesta manera, reclutarien una nova opció per a la demarcació de lateral esquerre, tenint, com en la darrera temporada amb Johan Mójica, fins a tres efectius disponibles.

I és el que el Vila-real veu amb bons ulls la versatilitat de Marcos Alonso per inclús fer-lo jugar per davant del lateral com de vegades ha fet amb Pedraza, però també l'interessa per actuar a l'eix de la defensa. La baixa de la figura de Pau Torres ha deixat un buit que no ha acabat de quedar omplert i Marcos Alonso podria ser una incorporació interessant, tant per jugar com a lateral, exterior o inclús central.

Marcos Alonso celebra gol ante Manchester United / Foto: EFE - Alejandro Garcia
Marcos Alonso, celebrant el seu gol davant el Manchester United durant la darrera temporada / Foto: EFE - Alejandro Garcia

El Barça no vol deixar sortir un futbolista amb el qual es compta

Tot i no tenir un paper protagonista, Xavi compta amb el jugador per les rotacions cada cop més necessàries en vista de l'atapeïment del calendari. Dosificar les peces clau és molt important i el tècnic egarenc vol les posicions doblades, cosa que quedaria coixa en la demarcació de lateral esquerra si el Barça autoritzés la sortida de Marcos Alonso. Amb tot, en cas d'oferta econòmica molt important, l'escenari canviaria.