Les últimes setmanes han estat molt complicades per a Marc Márquez. Una caiguda a Indonèsia el va deixar fora de la segona cursa del campionat de MotoGP d'aquest 2022 i un nou episodi de diplopia el va apartar de la tercera cursa disputada a l'Argentina. Fins i tot, es va arribar a patir pel seu futur en el món del motociclisme. Però després de tenir paciència i de ser conservadors, sembla que el pilot català comença a veure la llum al final del túnel.

Marc Márquez es recupera de la diplopia i apunta a Austin

El traumatisme cranioencefàlic amb consciència inestable que va patir el passat 20 de març i l'episodi de visió doble posterior l'han deixat en una situació complicada. La temporada de Marc Márquez haurà de convertir-se en una remuntada, com aquelles gestes que a ell li agraden fer. Després de perdre's dues curses d'aquest Mundial de MotoGP, caldrà veure la seva millor versió en els propers Grans Premis.

I sembla que el retorn podria ser aquest proper cap de setmana al Gran Premi de les Amèriques, en un circuit on hi ha guanyat set vegades​. I és que Márquez va rebre l'OK del doctor Bernardo Sánchez Dalmau aquest dilluns i es confirma que ja s'ha recuperat per complet de la diplopia. El pilot de Cervera ha tornat a pujar a una moto Honda CBR aquest dimarts al circuit d'Alcarràs. Ha estat una última prova per veure si definitivament és apte per viatjar a Austin i tornar a competir aquest proper cap de setmana.

Positivisme de Marc Márquez

I tot i aquesta aturada més de dues setmanes sense pujar a l'Honda, Marc Márquez ha seguit el seu pla físic per mantenir-se en forma i no perdre pistonada en el seu retorn. Molta preparació física mentre ha hagut de veure dues curses per la televisió.

Així doncs, Márquez ha passat dels missatges de preocupació als missatges de positivisme absolut. Després de dos anys molt complicats, ara arriba el moment de fer un cop sobre la taula i demostrar realment el campió que és.

Encara queden 18 curses per acabar el Mundial de MotoGP i hi haurà molts punts en joc. De moment, Marc Márquez és el 15è classificat amb 11 punts, a 34 del líder, el també català Aleix Espargaró.

Imatge principal: Marc Márquez celebrant una tercera posició a la qualificació del Gan Premi del Qatar / EuropaPress