Marc Márquez no té prou en ser campió del món. El de Cervera ha aconseguit fer el rècord de punts en un Mundial de MotoGP al Gran Premi de Malàisia i d'aquesta manera supera la marca establerta per Jorge Lorenzo de 383 punts de 2010. A Sepang, el pilot català ha signat una espectacular remuntada que l'ha dut des de l'onze posició fins a la segona, per darrere de Maverick Viñales, de manera que ja suma 395 punts quan encara queda una cursa per acabar la temporada.

Un Mundial pràcticament perfecte

La temporada del pilot d'Honda és per emmarcar. Márquez s'ha mogut entre la primera i segona posició en totes les curses, excepte al GP dels Estats Units que va caure. Una autèntica barbaritat de registres a l'abast només de les llegendes.

Marc Marquez campio vuit tailandia EFE

Ningú havia pogut superar la marca de Lorenzo de 2010 fins aquesta temporada. Han hagut de passar 9 anys per veure sobrepassar aquest rècord, però el català no li va voler donar importància a la prèvia del Gran Premi i va assegurar que "només es recordarà quan algú l'aconsegueixi batre".

"No canviarà res, ni tan sols quan estava lluitant per al campionat. És cert que em puc convertir en el pilot que tingui més punts en 18 curses, però és un rècord que recordarem només quan algú el superi en uns anys, tampoc importa molt", ha explicat.

La realitat és que aquest rècord és espectacular i Márquez segueix fent història en el motociclisme. Per cert, el Mundial encara no ha finalitzat, queda una cursa i el de Cervera encara pot augmentar els punts.