La versió oficial és que Diego Armando Maradona va morir per una aturada cardiorespiratòria, però Discovery UK ha encarregat a ITN Productions un documental que servirà per resoldre moltes incògnites i saber les causes reals de la seva mort. "Què va matar Maradona?", serà el títol.

Aquest film pretén anar un pas més enllà de les versions oficials i examinaran les circumstàncies que van produir la mort del mite argentí amb 60 anys. És prou conegut tots els excessos, de drogues i alcohol, de Maradona i aquest serà un dels principals temes que tractarà.

Maradona Europa  Press

Una pancarta de Maradona / Europa Press

El documental donarà veu a moltes personalitats que opinaran sobre la figura del Pelusa i és per això que hi haurà entrevistes amb metges, esportistes i el seu entorn més proper. La vida en el terreny de joc està registrada a tot arreu, però les qüestions extraesportives poden donar la clau d'aquestes causes reals de la mort.

El seu comportament en certs moments de la vida molt probablement provocava una afectació a la seva salut. "Aquest documental ofereix una visió única de la vida de Maradona i la seva mort, parlant amb persones que el van conèixer, el van estimar i van treballar amb ell", ha comentat Sarah-Jane Cohen, d'ITN Productions.

Mort Maradona EFE

Un mural de Maradona / EFE

Expectativa màxima per veure aquest documental i conèixer noves informacions sobre una figura molt estimada, però també molt odiada. S'espera que es pugui veure a partir del 28 de desembre a la plataforma Discovery Plus. Comença el compte enrere, queden poc més de 10 dies.

La imatge del bitllet de 1.000 pesos

Una de les últimes notícies de Maradona és que Norma Durango, senadora de l'Argentina, va proposar que l'exfutbolista i exentrenador sigui la pròxima imatge dels bitllets de 1.000 pesos del país sud-americà.

"La idea no és només rendir homenatge al nostre ídol més important sinó també pensar en la qüestió econòmica", ha comentat. A més, veurien el bitllet com un possible negoci per als turistes, que es voldrien emportar el record de la seva imatge impresa al bitllet.

Les fotografies i les mobilitzacions sobre Maradona són múltiples i també els vídeos en què un dels més especials va ser quan la pilota es va acomiadar d'ell. TyC Sports va emetre un preciós vídeo amb el famós esfèric del Mundial del 1986 recorrent els emblemàtics llocs pels quals el pas de l'argentí havia tingut un gran pes.

 

Imatge principal: Maradona amb la Copa del Món / EFE