Un desbordat Barça perd contra el Manchester United a Old Trafford i queda eliminat als setzens de final de l'Europa League (2-1). Un penal transformat per Robert Lewandowski ha estat contrarestat per les dianes de Fred i d'Antony per despertar els blaugrana del somni en un partit decebedor i en el qual s'han tornat a sentir impotents.

Lewandowski aprofita un regal

Un Barça d'urgències i sense Pedri ni Gavi per intentar assaltar el Teatre dels Somnis. I s'ha jugat amb Franck Kessie al mig i amb el polivalent Sergi Roberto com a extrem esquerre. Els blaugrana, sorprenents i sorpresos contra un Manchester United que ha seguit apostant per la velocitat i per una filosofia basada en superar els culers a nivell físic.

El partit ha estat elèctric des de l'inici perquè així ho han volgut els anglesos. Ja en els primers minuts, aturada providencial de Ter Stegen a xut molt clar de Bruno Fernandes. Un tímid avís de Raphinha i una nova ocasió del United. Els blaugrana, insegurs amb pilota i amb un ritme massa baix, els ha costat entrar en joc. El partit era més un duel de pressionar que de crear.

Frenkie de Jong quejas Barça Manchester United
Frenkie de Jong queixant-se / Foto: EFE

I un Barça apagat i sense saber reaccionar davant d'un United que se sentia superior s'ha trobat amb un regal. Penal molt innocent de Bruno Fernandes sobre Balde, actuant com un punyal pel carril esquerre, i transformació a gol de Lewandowski al minut 18. I ha estat amb patiment culer perquè la pilota l'ha tocada el porter De Gea i ha rebotat en el pal abans d'entrar al fons de la xarxa.

El Barça s'ha trobat amb el gol. El United ho estava fent millor. Nova ocasió de Bruno i nova aparició d'un gran Ter Stegen. Però el Barça ha tingut una mica d'amor propi i també ha volgut controlar el partit a través de la possessió. Però quan més la necessitava, l'ha tornat a perdre i el United s'ha refet. Aleshores han aparegut Araujo i Christensen, insuperables des de l'eix de la defensa, un Busquets recuperat i recuperador, i un Kessie molt intel·ligent. I abans del descans, ocasió per a Raphinha i un altre regal a Sergi Roberto que no ha sabut definir quan estava sol davant del porter rival.

Lewandowski penalti gol suspense Barça Manchester United / Foto: EFE
Robert Lewandowski marcant el penal / Foto: EFE

Antony elimina el Barça

Però a la segona meitat encara s'ha complicat més el partit per al Barça. El brasiler Antony ha entrat al camp i ha revolucionat el duel. Pèrdua de Kessie i gol de Fred al minut 47 per empatar el partit. I després més aparicions d'un United molt i molt ofensiu davant d'un Barça tancat i amb por.

Ha hagut d'aparèixer Ter Stegen en més d'una ocasió i s'ha patit pels problemes físics d'Araujo. Un partit d'anada i tornada que ha estat molt millor per al Manchester United. Però Kounde ha estat a punt de marcar de cap al quart d'hora del segon temps. Més canvis per al United, donant tot el seu potencial ofensiu, i Xavi Hernández ho ha hagut de contrarestar donant entrada a Ferran Torres per Sergi Roberto.

Barça derrota Old Trafford / Foto: EFE
Els jugadors del Barça decebuts / Foto: EFE

I després d'una doble ocasió del United, Antony ha aconseguit el 2-1 a la tercera amb un gran xut des de dins l'àrea al minut 73. Se'l mereixia el United davant d'un Barça desconegut i sense cap mena de control. I al Barça han hagut d'entrar Ansu Fati per Raphinha i Marcos Alonso per Araujo després de patir molèsties físiques. Xavi ha anat novament tard en els canvis. El Barça, totalment desbordat, s'ha acomiadat d'una manera cruel, sense saber com reaccionar i contra un rival superior de l'Europa League.