El Manchester City ha assolit els quarts de final de la Champions League després de complir un tràmit davant de l'Sporting de Portugal a l'Etihad Stadium (0-0). Els anglesos i els portuguesos han estat incapaços de canviar el marcador en una tornada sense gaires al·licients després del 0-5 del partit d'anada disputat a Lisboa.

Monòleg del Manchester City

No hi ha hagut ni el més mínim indici de rebel·lia a les files del conjunt portuguès, ja que sabia que al davant es trobava un equip de Pep Guardiola indomable. Per tant, era una missió impossible. L'Sporting necessitava un miracle que no ha arribat i que tampoc ha sorprès ningú. El tècnic català tampoc s'hauria deixat remuntar, perquè ell i els seus jugadors s'han pres el partit amb molta seriositat.

Guardiola banquillo EFE

Pep Guardiola assegut a la banqueta / EFE

El Manchester City sempre ha controlat el duel, no ha abaixat els braços en cap moment i, encara que no hi ha aparegut l'excel·lència d'altres vegades, els futbolistes de Guardiola no han deixat cap escletxa oberta per fer somiar el seu rival.

Guardiola ha apostat per alguns jugadors que tenen menys protagonisme, i aquests han fet un pas endavant per aconseguir un lloc a l'onze titular. En total, sis novetats respecte el cap de setmana passat, però han carburat amb precisió durant tot l'enfrontament. Sense ostentació, però amb un control total, la primera part ha estat feixuga, amb poques ocasions en un monòleg total dels citizens, que han anat a mig gas. Només Phil Foden i Raheem Sterling han posat a prova el porter espanyol Antonio Adán.

Sterling Manchester City Sporting Portugal EFE

Raheem Sterling rematant a porteria / EFE

Un gol anul·lat i poc més

El City ha seguit a la seva durant tot el partit. Ha fet un gol gràcies a Gabriel Jesus just després del descans, però ha estat anul·lat per fora de joc. I l'Sporting tampoc ha pogut revertir la situació. Els portuguesos han seguit darrere de la pilota i gairebé en cap moment l'han tingut controlada.

Per al record ha quedat l'entrada al camp de Scott Carson, el porter del Manchester City de 36 anys, al minut 73. Homenatge de Guardiola al seu veterà porter suplent, que ha tornat a jugar un partit de Champions després de 16 anys, quan només tenia 19 anys i jugava al Liverpool.

Scott Carson Manchester City EFE

Scott Carson abans d'entrar al camp / EFE

No hi ha hagut gaires més emocions en un partit de tràmit i sense esperances per als que havien de remuntar. El 0-5 de l'anada ha estat una llosa massa pesada per a l'Sporting i un marcador massa generós per al City. Els de Guardiola, sense prémer l'accelerador, han aconseguit certificar el passi als quarts de final de la Champions League.

Imatge principal: Pep Guardiola donant indicacions / EFE