El Manchester City de Pep Guardiola ha apallissat el Southampton (6-1) i se situa líder en solitari de la Premier League per primer cop en tota la temporada. L'entrenador de Santpedor ha posat la directa i el seu equip, com va passar el curs passat, sembla que no té aturador. Pròxima parada, el Shakhtar Donetsk a la Champions League.

Feina feta i a descansar

Els homes de Guardiola han saltat al terreny de joc amb la consigna de liquidar el partit el més aviat possible. Dit i fet. El City ha estat un huracà i el Southampton un titella sense aixopluc. Així, al minut 5 el conjunt skyblue ha obert la veda gràcies a un gol en pròpia porta de Wesley Hoedt. El central holandès ha intentat desviar el xut de Leroy Sané, però l’únic que ha aconseguit ha estat introduir la pilota a la seva porteria.

Les estadístiques no ho són tot però normalment no enganyen. El City afrontava el partit amb un balanç de 27 gols a favor i només 3 en contra, mentre que el Southampton es presentava com l’equip menys golejador de la Premier League.

Amb aquest panorama en ment, l’equip de Manchester ha posat la directa i ha aconseguit la segona diana del partit al minut 11, aquest cop per mitjà del Kun Agüero. L’argentí ha marcat sense oposició i, de passada, s’ha convertit en el novè jugador de la història que aconsegueix 150 gols al campionat anglès.

Només han hagut de passar set minuts més per veure la tercera diana de la tarda. L’ha fet David Silva -la cinquena de la temporada- gràcies a una volea amb la qual ha afusellat McCarthy. A partir d’aquest moment els homes del conjunt local han dormit el joc, probablement pensant en el partit de Champions que hauran d’afrontar el proper dimecres contra el Shakhtar Donetsk.

southampton manchester city efe

El partit havia entrat en una fase de ralentí total quan Danny Ings s’ha desmarcat i ha provocat un penal absurd d’Ederson. El davanter anglès ha transformat la pena màxima, però el gol, més enllà de trencar una ratxa de sis partits sense encaixar del City, no ha servit per res.

Abans d'arribar al descans Raheem Sterling ha aprofitat la parsimònia del conjunt visitant i ha aconseguit el 4-1. El City és un equip temible però el cert és que la defensa del Southampton per moments ha semblat la d’un equip aleví.

La màquina perfecta de Pep Guardiola

A la segona meitat l’equip de Guardiola s’ha dedicat a triangular i regalar detalls tècnics de gran qualitat, com si l'encontre fos un d’aquells partits d’entrenament on l’objectiu no és la porteria. Tot i així, al minut 66 Sterling ha aconseguit la maneta i ha signat el seu sisè gol de la temporada. En temps d'afegit Sané tambñe ha mullat i ha posat punt i final al patiment del Southampton.