El Manchester City de Pep Guardiola ha tornat al camí de la victòria després de l'ensopegada contra el Liverpool de Jürgen Klopp (1-0), guanyant al Brighton & Hove Albion per 3-1 amb dos gols del jugador de moda del futbol europeu i mundial, Erling Braut Haaland, i un gol de Kevin de Bruyne. Amb aquests dos gols del davanter noruec, Haaland porta ja 17 gols en 11 partits de la Premier League, i sumats als partits de la Champions League, la dada arriba als 22 gols en 15 partits, deixant uns registres espectaculars en el món del futbol. Per part del Brighton, Leandro Trossard ha maquillat el marcador final.

El City ha aconseguit guanyar el Brighton, un equip sempre exigent i que està fent un gran paper aquesta temporada a la Premier League, estant situats a les portes de les competicions europees i malgrat que el seu entrenador durant l'inici de la temporada, Graham Potter, va abandonar el club de Brighton & Hove per fitxar pel Chelsea.

Pep Guardiola Manchester City / Foto: EFE
Pep Guardiola, donant indicacions als seus jugadors / Foto: EFE

Una primera part dominada per Haaland

En un nou partit de la Premier League a l'Etihad Stadium, el Manchester City partia com a clar favorit, i així ha sigut: el City ha guanyat amb certa comoditat el seu partit contra el Brighton, encara que no ho ha fet amb el domini aclaparador que ho sol fer sempre, cosa que pot arribar a sorprendre vistes les estadístiques de l'equip de Pep Guardiola en el que portem de temporada. Amb només dos xuts a porteria en tota la primera part, el Manchester City ha sigut capaç de convertir aquests dos xuts en dos gols d'Erling Haaland.

El primer gol d'Erling Haaland ha arribat al minut 22 de partit, després d'una passada llarga d'Ederson i d'una posterior errada del porter Robert Sánchez i la defensa del Brighton, que han permès que el davanter del City marqués a porteria buida. Vint-i-un minuts després, al minut 43, Bernardo Silva ha provocat un penal (que ha hagut de revisar el VAR) i que Haaland s'ha encarregat d'enviar al fons de la porteria.

Kevin de Bruyne remata la feina

La segona part ha començat de la millor manera si ens referim a l'espectacle, ja que el Brighton ha aconseguit escurçar distàncies al minut 53 per mitjà del jugador de moda del Brighton, Leandro Trossard, en un moment del partit en el que el Manchester City ha estat més imprecís del compte i ho ha pagat. Amb el gol de Trossard, el partit passava a una nova fase, en la que el Brighton podia empatar el partit i complicar molt les coses als homes de Pep Guardiola.

Però abans que els dubtes s'apoderessin del partit, Kevin de Bruyne ha tret la seva màgia a passejar i al minut 75 i amb un xut potent i alt des de fora de l'àrea ha sentenciat el partit a favor dels interessos del Manchester City, deixant-nos un dels gols de la jornada. Amb el 3-1, el partit ha agafat pausa i el marcador ja no s'ha mogut més, certificant així una nova victòria d'un Manchester City que lluita per recuperar el liderat de la Premier League.

Klopp Liverpool EFE
Jürgen Klopp, entrenador del Liverpool / Foto: EFE

El Liverpool ha tornat a perdre i l'Arsenal té un nou examen

El Liverpool de Jürgen Klopp, després de guanyar el Manchester City i de trencar la ratxa de partits sense perdre del club de Mànchester, ha tornat a perdre un partit de lliga, aquesta vegada contra el Nottingham Forest per 1-0, i amb aquest ja en van tres partits perduts aquesta temporada, deixant el club de Merseyside fora de les places de competicions europees i a quatre punts de les posicions de Champions, encara que amb un partit més que la majoria de rivals directes que lluiten per entrar a la Champions.

D'altra banda, l'Arsenal de Mikel Arteta, lider de la Premier League, juga diumenge a les 15:00 (hora espanyola) contra el Southampton, en un partit molt exigent en el qual l'Arsenal haurà de mostrar la seva millor versió si vol seguir com a líder destacat de la Premier League.