El Manchester City de Pep Guardiola destrossa el RB Leipzig a la tornada dels vuitens de final de la Champions League (7-0) i confirma que és el gran favorit per guanyar la màxima competició europea. I tot és gràcies a Erling Haaland, que ha fet cinc gols en aquest duel que passarà a la història. Ilkay Gündogan i Kevin de Bruyne han estat els altres golejadors del partit.

Haaland, un animal del gol

El Manchester City més ofensiu s'ha plantat a l'estadi City of Manchester. Guardiola ha apostat per l'atreviment i per ser protagonista contra un Leipzig que havia somiat massa amb l'empat a un gol de l'anada. I és que els anglesos han mostrat la seva gran superioritat des de l'inici.

Pep Guardiola
Pep Guardiola donant indicacions / Foto: EFE

Ilkay Gündogan ha estat el primer en avisar. I Haaland ha llançat la seva primera advertència al minut 11. Tot feia preveure que més d'hora que tard el conjunt citizen s'avançaria en el marcador. I als vint minuts, després d'una doble ocasió de Manuel Akanji, el VAR ha vist un penal més que discutible favorable al City per mans de Benjamin Henrichs. I aquest regal no l'ha desaprofitat Haaland, marcant el primer gol al minut 22 (1-0). Però és que al 24, en la primera jugada posterior al gol, De Bruyne ha enviat la pilota al travesser i Haaland ha tornat a marcar (2-0).

El City ha tingut uns minuts en els quals s'ha despistat i ha jugat amb el marcador, però el Leipzig no ha sabut resoldre amb un gol de l'esperança. I això ho ha acabat sentenciant el City abans del descans i després de dues bones oportunitats de Gündogan. I havia de ser novament Haaland, que ha empès al fons de la xarxa una pilota que estava sobre la línia de gol que havia deixat Rúben Dias després de rematar al pal (3-0).

Erling Haaland Manchester City / Foto: EFE
Els jugadors del Manchester City celebrant un dels gols d'Erling Haaland / Foto: EFE

La maneta de Haaland i el set del Manchester City

Però el ritme frenètic de la primera no s'ha aturat a la segona meitat. Els alemanys han buscat reaccionar, però el City no ho ha permès. Gündogan, ara sí, ha fet el quart gol sky blue al minut 49 amb una gran rematada creuada (4-0). Però és que cinc minuts després Haaland ha fet el seu quart gol (5-0) i al minut 57 ha fet el seu cinquè per fer convertir aquest partit en un duel que passarà a la història (6-0).

El City ha dominat tots els registres i ha sabut ser efectiu en els moments clau. I, clar, tenir un golejador com Haaland de la teva banda marca les diferències. I de quina manera. El Leipzig no ha pogut resistir davant de la històrica actuació del davanter noruec, que segueix batent rècords. I el duel s'ha acabat quan Haaland ha estat substituït i ovacionat al minut 62. Però en l'última jugada del partit De Bruyne ha fet el setè gol citizen (7-0).

Erling Haaland Manchester City
Erling Haaland celebrant el seu cinquè gol contra el RB Leipzig / Foto: EFE

I ja es pot dir sense por que el Manchester City és un dels grans favorits per guanyar l'actual edició de la Champion League. I aquest any més que mai. Els de Pep Guardiola ja esperen rivals als quarts de final.