El Manchester City sembla no tenir rival a la Premier League. Els futbolistes de Pep Guardiola segueixen invictes i líders en la competició i han tornat a oferir un monòleg contra la seva última víctima, el Bournemouth (3-1). Els gols de Bernardo Silva, el pitxitxi Sterling i Gündogan han fet sumar als citizen els tres punts.

Si no se sabés qui és l’entrenador d’un equip es podria reconèixer fàcilment en el cas de Guardiola. El català porta ja temps que ha aconseguit impregnar el seu estil en l’equip britànic: pressió alta, control absolut i possessions llargues, i aquest dissabte a la tarda no seria un dia menys.

Control absolut i possessions llargues, estil Guardiola

Des del primer minut s’ha pogut observar sobre la gespa un City molt superior al Bournemouth. Possessions que arribaven a superar el 80% en alguns trams, els de Manchester no donaven ni la més mínima opció al seu contrincant. El gol no ha tardat a arribar i en el minut 16, Bernardo Silva ha obert la llauna després que es trobés una pilota morta dins l’àrea.

Els britànics tocaven i tocaven i feien molt monòton el matx, el millor pel rival era el resultat. Semblava un miracle que el lluminós només mostrés l’1-0 i aquesta poca diferència ha donat ales al Bournemouth que ha empatat en l’últim minut de la primera part amb un gol de Wilson.

laporte manchester city bournemouth EFE

Abans del partit, l’estadística era que el City tenia ple de victòries a l’Etihad Stadium i era qüestió de temps que la superioritat també fos palesa en el marcador. Però en el futbol pot passar de tot i Guardiola volia tenir en tot moment sota control el matx. És per això que Sterling ha fet el segon gol en el minut 57 i ha tornat a avançar als seus.

Amb aquesta diana, l’extrem anglès confirma la gran temporada que està realitzant i comparteix pitxitxi juntament amb Agüero i Aubameyang amb 8 gols. A partir d’aquí, els citizen han tingut més ocasions per ampliar el marcador, però semblaven no trobar el forat. Inclús el Bournemouth ha pogut empatar el partit amb una jugada aïllada, però ha estat llavors quan ha sorgit la figura d’Ederson.

El City, 10 partits de tres competicions al desembre

Només dos minuts després, en el 79’, Gündogan ha fet el tercer gol i ha sentenciat el partit. 3-1 i el Manchester City segueix líder (38 punts) i amplia les diferències amb el Liverpool (33 punts), segon i amb un partit menys, que està a cinc punts.

Aquest dissabte, comença un mes de desembre reivindicatiu i complet. Els clubs de la Premier s’han unit a una campanya a favor de la comunitat LGTBI i és per això que els capitans d’ambdós equips lluïen la bandera amb els colors de l’Arc de Sant Martí al braç, així com Guardiola que mostrava un distintiu en el jersei. Tornant a la competició, el City haurà de disputar en aquest mes ni més ni menys que 10 partits de 3 competicions diferents.