Victòria importantíssima del Manchester City contra el seu màxim rival, el United. Malgrat la diana inicial de Rashford, trobada al minut vuit de partit, els homes de Pep Guardiola s'han acabat enduent els tres punts gràcies a dos gols de Phil Foden i un de Haaland, aquest darrer en el temps afegit. El futbolista format al planter del City ha estat el líder d'un equip que ha dominat el partit durant els 90 minuts i que es manté a tan sols un punt del Liverpool, el líder de la Premier League, que ahir va guanyar 'in extremis' al camp del Nottingham Forest (0-1). Un nou derbi de Manchester que el City pinta de blau cel i el consagra com el dominador d'aquesta rivalitat en els darrers anys.

Rashfrod dona ales al Manchester United

El Manchester City i el United arribaven al duel en dinàmiques totalment oposades. Mentre el conjunt de Pep Guardiola volia sumar una nova victòria per mantenir l'alt ritme de puntuació que està imposant el Liverpool, els homes d'Erik ten Hag volien refer-se de la derrota que van patir en la darrera jornada de la Premier League contra el Fullham a casa (1-2) per no acomiadar-se de les seves opcions de classificar-se per a la Champions League de la temporada. I des del primer minut, els plans de partit d'ambdós equips s'han vist clars: els Red Devils esperaven el seu moment al contracop amb un replegament intensiu situat prop de la porteria d'Onana i els skyblue canalitzaven la possessió i les oportunitats.

Rashford celebra un gol con el Manchester United contra el City / Foto: EFE
El Manchester United celebra el gol de Rashford / Foto: EFE

Ara bé, en el primer temps, qui ha donat el primer cop ha estat el Manchester United. Onana ha citat en llarg un Bruno Fernandes que ha guanyat l'esquena del City amb relativa facilitat per deixar la pilota de cara perquè Marcus Rashford firmés un gol espectacular amb un potent xut des de fora de l'àrea que s'ha introduït al fons de la xarxa d'Ederson després de tocar el travesser. Un gol que ha gelat l'Etihad Stadium i que ha propiciat un escenari en què els de Guardiola han encadenat ocasió rere ocasió.

Vendaval del City sense premi

Els vigents campions de la Premier League han embotellat el United a la seva pròpia àrea, però no han pogut trobar el gol durant els primers 45 minuts. Ocasions no han faltat, però l'encert no ha estat de la seva part. L'home més insistent ha estat Phil Foden, que ha encadenat tres ocasions quasi consecutives, però Onana ha respost amb tres aturades de molt mèrit. En el darrer minut abans del descans, Haaland també ha gaudit d'una oportunitat claríssima, tanmateix, de forma inexplicable, el davanter noruec ha enviat la pilota per sobre del travesser quan el gol sembla fet.

Garnacho y Bernando Silva luchan por el balón durante el Manchester United - City / Foto: EFE
Garnacho i Bernardo Silva disputen una pilota / Foto: EFE

Phil Foden decanta la balança

I després del pas pels vestidors, res no ha canviat sobre la gespa del Etihad. De fet, el Manchester City, de forma lògica i conseqüent, només ha tardat 10 minuts a igualar el matx. Ho ha fet a través d'un absolut golàs de Phil Foden, que ha superat Onana amb un xut creuat des de la frontal de l'àrea. Un 1-1 firmat a través de dues dianes extraordinàries que encara prometia viure més episodis trepidants. Això sí, després del gol de Foden, el City ha volgut optar per possessions més llargues, que han propiciat un context més pausat.

Així i tot, el domini del partit el continuava tenint un City que, quan faltaven 10 minuts per al final del duel, ha trobat el segon gol. El mateix Foden, aquest cop des del sector esquerre, s'ha cuinat una jugada magnífica i ha remuntat el matx. Finalment, Haaland ha rematat la feina del davanter anglès al temps de descompte sentenciant un derbi que ha tornat a mostrar la superioritat dels homes de Guardiola.