El Girona ha perdut al Santiago Bernabéu (4-2) i es complica les seves aspiracions d'accedir a les semifinals de la Copa del Rei. Els homes d'Eusebio Sacristán han plantat cara al Reial Madrid i han arribat al minut 67 amb un magnífic 2-2 al marcador, però dues dianes finals de Ramos i Benzema han decantat el resultat a favor dels locals. La remuntada sembla difícil però el Girona ho intentarà. Montilivi dictarà sentencia.

Trempera interrompuda

El Girona s’ha plantat a la gespa del Santiago Bernabéu amb personalitat i ben aviat la seva valentia ha tingut premi. Ha estat el Choco Lozano -un jugador molt propens a fallar en situacions importants- qui ha culminat una gran jugada col·lectiva per posar per davant el Girona. El debutant Raúl García s’ha desmarcat en profunditat per la banda esquerre i ha fet una gran centrada al segon pal que el davanter hondureny no ha desaprofitat.

Immediatament després tots els ulls del Bernabéu han clavat la seva mirada sobre Marcelo, una de les estrelles qüestionades des de fa setmanes a la casa blanca. El lateral brasiler ha estat declarat culpable: hauria d’haver marcat el Choco, però quan la pilota ha entrat a la porteria ell encara estava tornant cap a la seva àrea xino xano.

Choco Lozano Reial Madrid Girona EFE

El Girona havia aconseguit el més difícil, però el cert és que ben aviat els futbolistes blanc-i-vermells han descobert que les coses no serien tant senzilles. Vinícius, la nova esperança del Bernabéu, ha exercit de líder i ha tornat boig Pedro Alcalá, que ha actuat de central dretà i no ha pogut aturar-lo de cap manera.

El gol blanc, però, ha arribat de la banda contraria. Odriozola -un jugador creat per Eusebio a la Reial Societat- s’ha internat fins a l’àrea del Girona sense oposició i ha fet una passada enrere intel·ligent perquè Lucas empatés el partit. La seva diana era la primera pista que indicava en què es convertiria el primer temps: un vendaval madrileny.

Vinícius i Benzema han gaudit de bones ocasions per posar per davant el seu equip, però el segon gol blanc no arribaria fins el minut 41. Ha estat per culpa d’un penal absurd, la gran xacra dels gironins aquesta temporada, comès pel Choco Lozano. Ramos no l’ha desaprofitat i el Madrid ha marxat al descans per davant en el marcador.

Desfeta final

La segona part ha començat amb una notícia obligada. Eusebio ha aturat la sangria que estava provocant Vinícius substituint Alcalá per Bernardo i la recepta ha funcionat. El central colombià ha millorat les prestacions del seu company i el Girona, en general, s’ha disposat amb molta més coherència sobre el terreny de joc.

La part negativa dels primers minuts del segon temps l’ha protagonitzat Borja García. El mitjapunta s’ha lesionat i ha hagut de ser substituït per Paik, del filial. La seva lesió té mala pinta i el madrileny no té un suplent natural.

Amb el pas dels minuts el Girona ha guanyat confiança i ha començat a acostar-se a la porteria de Courtois, intimidant un dels Madrids més vulnerables de l’última dècada. El setge ha tingut premi: Marcos Llorente ha comès un penal tant o més absurd que el del Choco i el capità Granell l’ha transformat amb autoritat.

Sergio Ramos Reial Madrid Girona EFE

L'alegria, però, ha durat deu minuts. El temps que ha tardat Ramos en tornar a marcar per posar per davant el seu equip. Ho ha aconseguit amb una rematada de cap després d'una centrada de Marcelo.

A l'obra, però, encara li queda un últim acte. En aquest cas ha estat una tragèdia francesa, i és que Benzema, només tres minuts després, ha fet el quart per sentenciar el partit i, qui sap, potser també l'eliminatòria.

El Girona haurà de remuntar dos gols a Montilivi, una gesta difícil però no impossible. Al Bernabéu els homes d'Eusebio han plantat cara però han topat amb un Ramos orgullós i un Madrid encertat. Ara toca canviar de xip: aquest diumenge el Barça visita Montilivi i els tres punts són més importants que la Copa.