El Circuit de Barcelona-Catalunya ha triomfat en les seves intencions pel que fa a la denominació del Gran Premi d'F1. Des del recinte de Montmeló es tenia clar que Barcelona-Catalunya era l'opció prioritària de cara al calendari d'aquest pròxim 2026, en què el GP d'Espanya, fins ara, el nom oficial que rebia la cita celebrada en terres catalanes, passa a representar el Gran Premi celebrat a Madrid.

L'arribada de Madring a la Fórmula 1 ha generat molta controvèrsia per la popularitat del Circuit de Barcelona-Catalunya entre els aficionats del Gran Circ i, sobretot, entre els catalans. El cas és que, amb la gran oferta de circuits que proposen molts països del món, l'arribada de Madrid al calendari podia eliminar la cita catalana. En qualsevol cas, tot i que Miquel Sàmperconseller d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i president del Circuit de Barcelona-Catalunya, defensava des del pàdoc del traçat en aquest últim Gran Premi d'Espanya que "les negociacions (per a la renovació) van a cocció lenta", el nou nom del Gran Premi a Montmeló no sembla haver caigut en gràcia a tothom.

Miquel Sàmper / Foto: Europa Press
Miquel Sàmper, conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i president del Circuit de Barcelona-Catalunya / Foto: Europa Press

Juanma Castaño: "Barcelona en el món té més nom que Catalunya"

Amb l'arribada de la Fórmula 1 a Montmeló ara fa dos caps de setmana, Pau Relatpresident de Fira Barcelona Fira Circuit, va compartir que "aquest serà l'últim any que l'F1 a Montmeló es dirà GP d'Espanya". D'aquesta manera, el Circuit celebrava deslliurar-se d'una denominació que no sentia que el representava, i s'ha oficialitzat aquest dimarts que rebrà el nom de GP de Barcelona-Catalunya, tal com s'anomena l'escenari que l'acull.

Aquest nom, però, no és una gran idea, almenys, a ulls del presentador d'El Partidazo de la COPE, Juanma Castaño. El periodista s'ha mostrat més partidari del nom de GP de Barcelona que no pas del de GP de Barcelona-Catalunya, considerat que el nom de la capital catalana és més potent que el de Catalunya: "Barcelona al món té més nom que Catalunya. És una terra molt més gran, però tu vas a Austràlia i dius Catalunya i potser no saben on és. Dius Barcelona i el més normal és que sí que sàpiguen on és", ha expressat aquest dijous. Sigui com sigui, tant a les oficines del Circuit de Barcelona-Catalunya com des de la Generalitat, que és l'òrgan de qui depenia la denominació del Gran Premi, sempre s'ha tingut clar que incloure el nom de Catalunya en el calendari d'F1 era molt important. D'aquesta mateixa manera, tal com va subratllar el mateix Miquel Sàmper, "el món ha de saber què és, on és i què fa Catalunya".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!