La mà de ferro de Red Bull torna a Bahrain de la mà de Max Verstappen. Checo Pérez, ha repetit el doblet de la firma energètica de 2023, completant el podi un Carlos Sainz que ha estat brillant. L'espanyol ha estat l'únic pilot sota la nit de Sakhir que ha estat capaç de seguir el ritme dels homes de Red Bull. Fernando Alonso, per la seva part, ha hagut de conformar-se amb la 9a posició.

Carlos Sainz demana pas

Ja des dels primers girs, amb Checo avançant Sainz i amb Charles Leclerc bloquejant a pràcticament cada vèrtex, el monegasc començava a veure com la seva segona plaça aconseguida a la qualy seria fugaç. Concretament, serien 7 voltes les que aguantaria, ja que Pérez, després de desfer-se de George Russell, es posaria a estela del líder i deixaria el monegasc com a presa del seu company d'equip.

Russell, que ha estat dels primers a passar per box, ha deixat els dos Ferrari en lluita i, aquest cop sense ordres d'equip, aquesta ha estat servida. De fet, Carlos Sainz ja demanava pas mentre es cuinava Leclerc deixant caure per ràdio que tenia més ritme que ell. Tant és així, que no només l'avançaria un gir després d'advertir-ho, sinó que també ho faria posteriorment amb els durs per recuperar la plaça cedida després de fer la primera aturada més tard que Leclerc.

Mentrestant, just pel darrere, els dos McLaren es desfarien d'un Alonso que, tot i semblar estar allargant l'stint amb els tous, tampoc podria competir a posteriori amb els durs. De fet, ni tan sols arriscaria en excés a l'hora de defensar-se, sabedor que el temps que podria perdre en cada batalla li podria costar inclús la 9a posició.

L'Aston Martin segueix sent el 5è equip

Lewis Hamilton també avançaria Alonso sense majors problemes, i és que l'asturià ha tingut clar que Aston Martin segueix sent el 5è equip i que, ara com ara, almenys sobre l'asfalt de Sakhir, l'AMR24 no és rival per a les quatre escuderies principals.

Sigui com sigui, l'escuderia verda pot celebrar que Lance Stroll, tot i ser tocat per Nico Hulkemberg en el moment de la sortida i fer una virolla, es ficaria 10è, en posició de punts, immediatament per darrere del seu company d'equip. Així doncs, Aston Martin ha deixat una sensació un pèl amarga després d'un inici de temporada menys il·lusionant que el de 2023. Red Bull, per la seva part, ha tornat amb la mà de ferro per repetir el doblet de la darrera edició, això sí, per davant de la gran notícia: la gran carrera de Carlos Sainz.

Resultat Final GP Bahrain 2024
  Nom Equip Interval
1 Max Verstappen  Red Bull  
2 Checo Pérez  Red Bull +22.457
3 Carlos Sainz  Ferrari +25.110
4 Charles Leclerc  Ferrari +39.669
5 George Russell  Mercedes +46.788
6 Lando Norris  McLaren +48.458
7 Lewis Hamilton  Mercedes +50.324
8 Oscar Piastri  McLaren +56.082
9 Fernando Alonso  Aston Martin +1:14.887
10 Lance Stroll  Aston Martin +1:33.216

 

Classificació Mundial Pilots F1 2024
  Nom Equip Punts
1 Max Verstappen  Red Bull 25
2 Checo Pérez  Red Bull 18
3 Carlos Sainz  Ferrari 15
4 Charles Leclerc  Ferrari 12
5 George Russell  Mercedes 10
6 Lando Norris  McLaren 8
7 Lewis Hamilton  Mercedes 6
8 Oscar Piastri  McLaren 4
9 Fernando Alonso  Aston Martin 2
10 Lance Stroll  Aston Martin 1