Amb Luis Rubiales ja en fora de joc a la Reial Federació Espanyol de Futbol (RFEF), una de les figures que surt més damnificades és Sergio Ramos. El central sevillà tenia molts números de tornar a la selecció espanyola durant el mandat de l'expresident, però ara que ja ha estat suspès durant tres anys de tota activitat que tingui a veure amb el futbol a Espanya, el defensa del Sevilla ja es pot anar acomiadant de tornar a vestir la Roja.

Des d'un bon inici, Luis de la Fuente era partidari de deixar Ramos en el passat i apostar per nous futbolistes, però la figura de Rubiales podia tenir partit en la seva decisió de cara a futures convocatòries. Ara, el seleccionador de la Rioja ja no té per què amagar-se i així ho ha deixat transcendir per mitjà d'unes clares i rotundes declaracions al diari As cap al defensa andalús.

Sergio Ramos / Foto: Europa Press
Sergio Ramos, durant el partit entre el Sevilla i el Reial Madrid / Foto: Europa Press

De la Fuente: "Sense treure-li valor a Sergio Ramos, la meva aposta passa per altres jugadors"

En el seu dia, Sergio Ramos deixava clar el seu malestar traient a la llum una conversació privada amb De la Fuente: "Pel matí d'avui he rebut la trucada de l'actual seleccionador, que m'ha comunicat que no compta i que no comptarà amb mi, independent del nivell que pugui mostrar o de com continuï la meva carrera", manifestava el jugador mesos abans de firmar amb el Sevilla.

Sigui com sigui, ja amb Rubiales fora de la Federació, De la Fuente ha reconegut que, "sense treure-li valor a Sergio Ramos, veient com s'han desenvolupat els esdeveniments, està clar que la meva aposta passa per altres jugadors". Sens dubte, unes paraules que posen fi a aquest serial, encara que fan pensar que potser les preferències del seleccionador depenen més de l'esfera personal que no pas de la purament futbolística.

Luis de la Fuente   Europa Press
Luis de la Fuente, entrenador de la selecció espanyola / Foto: Europa Press

Robin Le Normand i Aymeric Laporte, solidificats com a parella de centrals

Durant les darreres cites de la selecció espanyola en els seus partits classificatoris de cara a l'Eurocopa de 2024, Robin Le Normand i Aymeric Laporte assolien la xifra de quatre partits consecutius sent la defensa de centrals titular de la Roja. Des de Gerard Piqué i Sergio Ramos que no coincidien dos jugadors a l'eix de la defensa.

Sens dubte, molt bones notícies per a Espanya, però també molt significatives. Posen en evidència que el procés de transició no ha estat gens fàcil, però que sembla haver acabat amb els dos futbolistes d'origen francès. Amb tot, per sort per a De la Fuente, jugadors com Iñigo Martínez, Pau Torres o inclús Eric Garcia estan en un gran moment de forma en els seus respectius equips i, en qualsevol moment, estan preparats per assumir de nou el rol de titulars.