La destinació de Luis Rubiales va fer un gir inesperat el dia que la selecció espanyola femenina va guanyar el Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda. El que havia de ser un èxit històric es va convertir, lamentablement, en un vodevil per la celebració del llavors president de la RFEF, que no va estar a l'altura del seu càrrec. Rubiales li va fer el ja famós petó a Jenni Hermoso, donant inici a una polèmica que va acabar primer amb el seu "no dimitiré", fins a ser forçat a dimitir, a la qual cosa ara s'ha afegit la inhabilitació de 3 anys de la FIFA.

Luis Rubiales, doncs, se li han tancat les portes del futbol espanyol per continuar treballant vinculat amb el món del futbol. Ningú no apostarà per ell després de tota la polèmica, per la qual cosa haurà de sortir del país si vol continuar relacionat amb el futbol. I és aquí on apareix l'Aràbia Saudita.

luis rubiales audiència nacional madrid fòrum efe
Luis Rubiales, sortint de l'Audiència Nacional / Foto: EFE

L'Aràbia Saudita vol el Mundial de Futbol

En els últims temps, l'Aràbia no amaga que està treballant molt dur per aconseguir un Mundial de Futbol, com la va aconseguir Qatar. El país de l'Orient Mitjà està invertint moltíssims diners i esforços. Primer va aconseguir, gràcies a Luis Rubiales, que la Supercopa d'Espanya es disputarà al seu país. I després va ser el torn de la lliga local, amb la compra de 4 clubs per part de l'Estat, que ha destinat molts diners per fitxar a grans estrelles, com Cristiano Ronaldo, Firmino, Mané o Benzema.

I és aquí on apareix la figura de Luis Rubiales, que manté excel·lents relacions amb el govern de l'Aràbia Saudita, a més de saber perfectament com es treballa una candidatura per acollir un Mundial de Futbol, ja que ho va acabar aconseguint amb Espanya, que recentment va ser escollida al costat de Portugal i el Marroc, com a seu del Mundial de 2030. Rubiales seria l'encarregat de liderar la candidatura de l'Aràbia Saudita, que no pararà fins a aconseguir ser l'epicentre del futbol mundial, encara que sigui només per un mes.

bin salman principe hereu arabia saudi newcastle europa press
Bin Salmán, príncep hereu de l'Aràbia Saudita i president del Newcastle / Foto Europa Press

La sanció de la FIFA

"La Comissió Disciplinària de la FIFA ha inhabilitat Luis Rubiales, expresident de la RFEF, per exercir qualsevol activitat relacionada amb el futbol durant tres anys, tant a nivell nacional com a internacional, en considerar que la seva conducta ha infringit l'article 13 del Codi Disciplinari de la FIFA." Així s'inicia el comunicat emès per la FIFA per anunciar la inhabilitació de Luis Rubiales, allò que obligarà l'Aràbia Saudta a buscar la fórmula que l'expresident de la RFEF treballi per a això sense incomplir la sanció.

"La FIFA reitera el compromís absolut de respectar i protegir la integritat de totes les persones, i de vetllar perquè es respectin les normes bàsiques de la conducta cívica", va afegir el màxim organisme del futbol mundial. Els problemes de Luis Rubiales no deixen de créixer. La seva única sortida és l'Aràbia Saudita.