S'acosta una de les grans dates assenyalades al calendari. Una d'aquestes cites internacionals que tot jugador pensa a disputar quan comença la temporada. L'Eurocopa 2024, que com cada any començarà el juny, que es disputarà a Alemanya, està a la cantonada, i són molts els futbolistes que esgoten les seves opcions per arribar en plena forma al prestigiós torneig i entrar en la llista de convocats dels seus respectius seleccionadors.

I, tot i que encara queden uns mesos perquè arribi la data, molts dels tècnics nacionals ja estudien els que seran els seus jugadors, amb la major de les sorts durant un mes complet. No és una tasca senzilla, ja que són molts els futbolistes, sobretot de les grans seleccions, que es mostren a un gran nivell, i sempre cal fer sacrificis. Com sempre, no tothom quedarà content amb la llista final, una situació que ja és una constant amb les llistes de Luis de la Fuente, seleccionador d'Espanya.

Luis de la Fuente dirigint un entrenament de la seleccion espanyola / Foto: EFE
Luis de la Fuente dirigint un entrenament de la selecció espanyola / Foto: EFE

Alejandro Balde decep

L'entrenador de La Rioja ha entrat en la fase final del seu treball, desplaçant-se a multitud d'estadis, per veure els futbolistes en directe i determinar si pot ser un dels escollits abans del començament de l'Eurocopa. Multitud d'opcions té de la Fuente per escollir, ja que els futbolistes espanyols, de totes les grans lligues, sempre demostren un gran nivell. N'hi ha alguns que semblen inamovibles, jugadors com Dani Carvajal, Rodri Hernández o Pedri, en cas que arribi lliure de lesions.

Tanmateix, n'hi ha altres que hauran de lluitar per un lloc en la llista final. Durant la final de la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita, en el Clàssic disputat entre Reial Madrid i Barça, un dels futbolistes titulars sobre el terreny de joc, va anar perdent, cada vegada més, opcions de poder arribar a la gran cita internacional que es disputarà a Alemanya.

Alejandro Balde disputant un partit del Barça en Montjuïc / Foto: Europa Press
Alejandro Balde disputant un partit del Barça en Montjuïc / Foto: Europa Press

I és que Alejandro Balde és un dels grans perjudicats del mal joc del FC Barcelona. El jove lateral esquerre, després d'irrompre de manera estel·lar la passada campanya, ha patit una davallada de rendiment preocupant. Ja no és aquest futbolista profund, que sorprenia per la seva velocitat i que generava moltes situacions d'un contra un. Com la resta del seu equip, s'ha tornat molt previsible.

Balde està fora de l'Eurocopa

La seva actuació en el Clàssic el va deixar tocat. Però no va ser gens nou, ve sent una constant durant tota la temporada. Precisament, de la Fuente va estar present durant la final, i segur que va prendre nota del nivell de Balde, entre molts d'altres. Tal està sent la decepció amb el jugador esquerrà, que l'entrenador d'Haro està meditant deixar-lo fora de la llista final.

José Luis Gayà selecció espanyola / Foto: Europa Press
José Luis Gayà durant un partit amb la selecció espanyola / Foto: Europa Press

Amb un José Luis Gayà rendint a un excels nivell al València, cosa que no és gens nova, i amb homes com Alejandro Grimaldo sent un dels millors jugadors d'un Bayer Leverkusen de moda, a Balde se li tanquen les portes. De moment, tant el del València com el del Leverkusen parteixen amb avantatge, o així hauria de ser, per ser els elegits per cobrir el flanc esquerre d'una selecció, que vol tornar a conquerir Europa.