Probablement, el futbol espanyol estigui vivint un dels seus millors moments, en el que a irrupció dels joves talents es refereix. Lamine Yamal és una demostració d'això, i és que el futbolista hispà marroquí ha arribat al primer equip del FC Barcelona amb força. Amb tot just 16 anys, està batent tots els rècords de precocitat i si tot segueix el seu curs, serà una de les grans estrelles del futur. Una situació que, sense cap dubte, està aprofitant un Luis de la Fuente que no ha dubtat quan ha tingut l'oportunitat de convocar-lo per a la selecció absoluta.

Quan el món del futbol encara està assimilant l'impacte que ha tingut, i tindrà, el jove atacant del Barça, no deixen d'aparèixer amb força nous joves talents, que permeten assegurar-se un gran èxit de la selecció espanyola de cara al futur. Després que Yamal s'hagi exhibit davant del món, ara, torna a despertar-se la il·lusió amb el naixement d'una nova estrella, amb descendència africana. Una oportunitat que pot aprofitar el tècnic de la Roja per lligar un dels atacants amb millor projecció de LaLiga EA Sports, abans que la selecció senegalesa se l'emporti.

Lamini Yamal, en el seu debut amb selecció espanyola davant de Geòrgia / Foto: @SEFubtol
Lamine Yamal, en el seu debut amb selecció espanyola davant de Geòrgia / Foto: @SEFubtol

Assane Diao, la nova estrella del Betis

I és que el Benito Villamarín ha vist néixer a una nova estrella, Assane Diao. L'extrem, de 18 anys, ha aparegut del no-res en un Real Betis que, no sabia que el necessitava fins que l'ha tingut. Extrem encarador, veloç, amb desimboltura i, molt important, amb olfacte golejador.

Diao va disputar els seus primers minuts amb el conjunt verd-i-blanc a l'Europa League, no obstant això, ha estat en dos partits de LaLiga on ha començat a demostrar la seva vàlua. Manuel Pellegrini va decidir apostar per ell com a titular davant del Granada i no va defraudar, debut amb gol, i l'orgull de ser un dels millors de l'enfrontament.

Assane Diao encarant Cenk Ozkacar / Foto: Europa Press
Assane Diao encarant Cenk Ozkacar / Foto: Europa Press

Però, allò, no va ser fruit de la casualitat. Com a premi a la seva gran actuació, el tècnic xilè del Betis, va tornar a apostar per ell d'inici davant del València. I el resultat no va poder ser millor, va ser una de les principals armes ofensives del Betis, causant estralls per la banda de Cenk Ozkacar que encara somia amb ell, i va tornar a sumar una altra diana.

La RFEF vol lligar Assane Diao com va fer amb Lamine Yamal

L'explosió d'Assane Diao que, salvant les distàncies, és un altre cas com el de Lamine Yamal, no ha passat desapercebut per al món del futbol. El jove jugador ha passat per les categories inferiors de la selecció espanyola, arribant a disputar el mundial sub-19 a Malta, però al Senegal volen avançar-se.

Assane Diao celebrant el seu gol davant del Granada / Foto: Europa Press
Assane Diao celebrant el seu gol davant del Granada / Foto: Europa Press

Com va succeir amb l'atacant blaugrana, la Reial Federació Espanyola de Futbol, pot actuar de la mateixa manera amb el jugador del Betis. Sembla complicat que en la convocatòria del 6 d'octubre Diao estigui entre els convocats, tanmateix, de cara a un futur no molt llunyà, es parlarà amb l'entorn i amb el mateix futbolista perquè acabi vestint els colors de la Roja, i és que no es pot escapar.