La selecció espanyola comença la Lliga de les nacions amb una victòria contra Anglaterra a Wembley (1-2). Luis Enrique inaugura la seva etapa com a seleccionador sacsejant l'alineació i canviant la cara d'un equip que difumina el record de la vergonyant eliminació contra Rússia als vuitens de final de l'últim Mundial.

Marca de la casa

Luis Enrique només ha tingut una setmana per preparar el seu debut al capdavant de la 'roja', però això no ha suposat un obstacle perquè l'equip ja hagi assimilat les línies mestres del seu sistema: 4-3-3, molta intensitat i pressió alta. En la seva primera alineació només ha entrat un jugador del Barça. Sergio Busquets ha fet de pivot al costat de Thiago Alcántara, Saúl Ñíguez, Rodrigo Moreno, Iago Aspas o Marcos Alonso.

Els xiulets a Sergio Ramos d'una graderia que no oblida l'afer amb Mohamed Salah en la final de la Champions de Kíev han estat la banda sonora dels primers minuts de partit. Els anglesos han aprofitat la falta de rodatge dels espanyols per avançar-se en el marcador quan només s'havien jugat onze minuts. Un forat a l'esquena del mig del camp ha engegat un contracop que ha acabat rematant Marcus Rashford després d'una centrada mil·limètrica de Luke Shaw. Espanya estava obligada a remuntar. I la seva reacció ha estat immediata.

Espanya Anglaterra   EFE

En la següent jugada, Dani Carvajal i Rodrigo han fabricat una ocasió que ha rematat Saúl a gol. El migcampista matalasser, inèdit en el Mundial, s'estrenava com a golejador amb la selecció absoluta. El gol ha legitimat el plantejament de Luis Enrique, que ha sabut implicar tots els futbolistes, sobretot en defensa. Anglaterra ha començat a tenir molts problemes per sortir amb la pilota controlada. El gol de Rodrigo, aprofitant una falta de Thiago, dinamitava el partit.

Aliat De Gea

Luis Enrique no tocava res al descans perquè semblava que havia trobat la fórmula. A més, David De Gea responia a la seva confiança cega amb una aturada decisiva. Espanya només havia d'administrar l'avantatge. No li convenia el desgovern perquè Anglaterra només respirava quan podia córrer a l'espai.

Un cop de Carvajal sobre Shaw ha aturat i refredat el partit. El lateral del Manchester United, després d'uns quants minuts estès sobre la gespa, ha abandonat Wembley en llitera i envoltat dels serveis mèdics de la selecció. La segona part tenia molt menys ritme. El guió beneficiava Espanya, que no patia en defensa i repartia esforços amb canvis des de la banqueta: Marco Asensio, Sergi Roberto i Iñigo Martínez.

Anglaterra no tenia alternativa. Wembley empenyia els jugadors de Gareth Southgate a l'atac. Més amb el cor que amb el cap. Rashford, a la desesperada, ha tingut la millor ocasió, però ha tornat a aparèixer De Gea per mantenir el resultat fins el xiulet final. Victòria de prestigi per a un Luis Enrique que pot estar content.