Ara mateix hi ha una gran expectació per la temporada de clubs, però ben aviat tornarà a arribar el torn de les seleccions nacionals. El proper mes de març hi haurà una nova aturada internacional i Luis de la Fuente debutarà com a entrenador de la selecció espanyola. I a unes quantes setmanes vista ja comença a tenir molt clara la seva proper convocatòria.

Zubimendi, amb la selecció espanyola absoluta

Una de les primeres grans novetats serà Martín Zubimendi, tal com informa l'As. El migcampista de la Reial Societat, de 24 anys, és un dels escollits per Luis de la Fuente per començar el nou cicle al combinat nacional espanyol. Un supòsit que es confirmarà d'aquí poc si segueix al gran nivell de forma actual que està demostrant i si no té cap inesperada lesió.

Martín Zubimendi Real Sociedad / Foto: Europa Press
Martín Zubimendi jugant amb la Reial Societat / Foto: Europa Press

Luis de la Fuente ja sap que revolucionarà la selecció espanyola perquè no pot seguir el model imposat per Luis Enrique Martínez. És una obligació. I el que s'espera que confirmi és el canvi generacional. Com a seleccionador de la sub-21 durant uns quants anys i dedicat al món formatiu, De la Fuente apostarà pels més joves.

I De la Fuente ja hauria trucat Zubimendi, que és un dels grans noms entre les diverses novetats que hi haurà. I serà el moment de veure si Zubimendi és el jugador ideal per substituir Sergio Busquets, que ja es va acomiadar de la Roja. Una prova de foc per comprovar el seu talent i també perquè Xavi Hernández certifiqui si realment el seu fitxatge número 1 per suplir Busquets pot servir per al Barça.

Luis de la Fuente / Foto: Europa Press
Luis de la Fuente donant indicacions / Foto: Europa Press

El debut oficial de Zubimendi

I en aquestes noves travesses entra Zubimendi, que apunta a ser titular al costat de Rodri Hernández, migcampista del Manchester City. Un canvi de formació en un equip que també està canviant. I el proper mes de març serà el moment de veure aquest canvi.

Els partits de la selecció espanyola en la propera aturada internacional seran els duels contra Noruega (25 de març a Màlaga) i contra Escòcia (28 de març a Glasgow). Seran els dos primers duels d'Espanya de la fase de classificació per a l'Eurocopa del 2024, que es disputarà a Alemanya.

Martín Zubimendi celebracion gol Girona Real Sociedad / Foto: EFE
Martín Zubimendi celebrant un gol amb la Reial Societat / Foto: EFE

Per tant, serà el redebut de Zubimendi amb la selecció espanyola, que ja va jugar contra Lituània en un duel amistós al 2021. Però per fi arribarà el debut de Zubimendi amb la selecció espanyola en partit oficial. O almenys és que sembla i el que tothom espera. I amb ell també arribarà una llarga llista de jugadors joves i amb molt futur.