La loteria dels penals somriu a l'Arsenal i deixa el Manchester City de Pep Guardiola sense Community Shield (1-1). Després de l'1-1 dels 90 minuts, el conjunt londinenc s'adjudica la Supercopa anglesa des dels 11 metres (4-1), condemnant al City a perdre la seva tercera final consecutiva en aquest torneig després de fer-ho en la seva edició de 2021 contra el Leicester City, l'any 2022 contra el Liverpool i en aquest 2023 contra l'Arsenal.

Stefan Ortega manté l'empat a la primera meitat

Com no podria ser d'una altra manera en un duel amb Mikel Arteta i Pep Guardiola a les banquetes, el matx seria una partida d'escacs des del seu inici. Sigui com sigui, a la primera meitat, seria Stefan Ortega el principal culpable que l'empat sense gols seguís campant en el marcador.

L'Arsenal estava arribant més, millor i amb més clarividència, però el porter skyblue deixaria algunes aturades de molt mèrit per negar el primer gol oficial a Kai Havertz en fins a dues ocasions manifestes. Ja a la represa, la por a cometre errors i el conservadorisme d'ambdós equips es convertiria en falta de profunditat i, només Ben White prodigant-se pel carril dret gunner, apujaria els decibels de Wembley.

Cole Palmer li dona la raó a Pep Guardiola

Estava sent tan pla el Manchester City, tan gris el seu desplegament ofensiu, que Pep Guardiola, al 57' de partit, substituiria Jack Grealish per Phil Foden Cole Palmer per Erling Haaland. El noruec, inaudit durant tot el partit, ha estat una de les peces sacrificades pel tècnic citizen en la seva recerca d'introduir alguna cosa diferent.

Plamer, en qüestió de 23 minuts, donaria la raó a Guardiola, posant una rosca lluny de l'abast de Ramsdale. El jove anglès, que molt probablement, no hagués tingut minuts en aquesta final si Mahrez no hagués marxat a l'Aràbia Saudita, ha posat el primer, demostrant de nou que és un dels talents del planter del Manchester City que, com Foden, té lloc en aquest equip d'estrelles.

Cole Palmer disparo gol Community Shield / Foto: EFE - Tolga Akmen
Cole Palmer, amb el xut que decidiria la final de la Community Shield / Foto: EFE - Tolga Akmen

De fet, seria ell qui protagonitzaria el moviment trencador de la jugada del gol. Amb un únic toc, Foden faria un gir magistral per deixar Thomas en el camí i, en segona instància, trobaria Palmer en intermèdies que, gràcies a la profunditat que li ha atorgat Walker per la seva dreta, aconseguiria treure's de sobre la marca de Timber i trobar el pal llarg de Ramsdale amb un xut inapel·lable.

Leandro Trossard, amb fortuna, envia la contesa als 11 metres

A partir del gol, el partit es revolucionaria i, com no podria ser d'una altra manera, Arteta abocaria el seu equip cap a la porteria d'Ortega amb canvis molt ofensius com l'entrada d'Smith-Rowe per Gabriel i la de Nketiah per Declan Rice. El City, per contra, defensaria amb tot un gol que valia un títol.

L'àrea citizen era un bosc de cames i l'Arsenal no estava trobant la manera de ficar-hi mà, però Leandro Trossard, a la sortida en curt d'un córner, trobaria un metre per carregar cama esquerra i, amb fortuna després d'un desviament d'Akanji, enviaria la contesa als 11 metres.

Fábio Vieira deixa Pep Guardiola sense sextet

Amb Ramsdale i Ortega com a escuders després d'un autèntic partidàs en ambdós casos, Kevin de Bruyne seria el primer futbolista skyblue a fallar, quedant contra les cordes el Manchester City després que el porter anglès de l'Arsenal endevinés les intencions de Rodri. Arribats a aquest punt, seria Fábio Vieira qui anotaria el quart penal definitiu per als londinencs, deixant Pep Guardiola sense la possibilitat d'aconseguir el sextet.