L'Espanyol és el gran triomfador de la jornada per als equips catalans de la Lliga Smartbank. Aquest diumenge, els pericos s'han imposat al Sabadell a la Nova Creu Alta (0-1) gràcies a una diana de Nico Melamed quan només quedaven vuit minuts de temps reglamentari. L'altra cara de la moneda és el Girona, que ha perdut el seu segon partit a la categoria de plata davant del Fuenlabrada a Montilivi (0-1). El protagonista del duel en clau negativa ha estat sense cap mena de dubte Arijanet Muric, i és que el porter kosovar cedit pel Manchester City s'ha empassat de manera incomprensible una falta des de 45 metres, fet que ha condemnat els blanc-i-vermells.

Pericos invictes i imbatuts

L'Espanyol està plenament decidit a recuperar el seu lloc a la Primera Divisió i, per fer-ho, està demostrant una solidesa defensiva inaudita. Els pericos han guanyat tres partits i n'han empatat un i encara no han rebut un sol gol en contra, fet que, sumat al seu encert a l'àrea contrària, s'ha traduït en els deu punts que el situen a la zona alta de la classificació.

A la Nova Creu Alta, Vicente Moreno ha tornat a deixar Raúl de Tomás a la banqueta -el punta busca un traspàs- i, tot i així, ha aconseguit que els seus homes es desfessin del Sabadell. Els vallesans, però, han venut la seva pell molt cara, i és que han mantingut l'empat fins al minut 82, quan Melamed, que havia substituït Wu Lei, ha batut el porter local fent valer una gran assistència de Calero.

Els arlequinats, que han patit a la primera part i han tingut oportunitats per avançar-se a la segona, han perdut els tres partits que han jugat a la Lliga Smartbank.

Drama generalitzat a Girona

A Girona, d'altra banda, les coses pinten molt malament. I no només sobre la gespa. Els de Francisco han perdut contra el Fuenlabrada per culpa d'un error de Muric, sumen dues derrotes en dos partits i, a més, encara no han aconseguit veure porteria. Però com dèiem, això no és el pitjor.

Ara per ara, el tècnic andalús dels gironins només disposa de quatre migcampistes -i un d'ells, Àlex Granell, pot fer les maletes-, dos extrems i dos davanters. El director esportiu, Quique Cárcel, se l'ha jugat per optar a les millors opcions del mercat i ara ho pot pagar car. Quan queden poc més de vint-i-quatre hores perquè s'acabi la finestra estival, el club ha de fitxar, com a mínim, quatre o cinc peces per reforçar l'equip. Aquest diumenge, quan els seus ja perdien, Francisco ha hagut d'apostar per tres jugadors del filial per intentar capgirar el marcador. Esperpèntic.