L'esperadíssima i esperançadora notícia que el públic podrà tornar per fi als estadis de futbol, encara que sigui en proporcions molt petites, s'ha convertit en un escàndol per l'asterisc que ha afegit el Govern espanyol. I és que al final només podran entrar persones als estadis situats en territoris que estiguin en fase 1, amb fins a 50 casos de coronavirus per cada 100.000 habitants.

Això es tradueix que només hi haurà públic al País Valencià, Galícia, les Illes Balears i Múrcia, la qual cosa, amb la Lliga Santander, la Lliga Smartbank i la Lliga ACB a punt d'acabar genera un greuge comparatiu enorme que, segons alguns clubs, adultera la competició.

Captura2

El Sabadell, un dels clubs més perjudicats

"Queden 4 partits, es competeix tot l'any amb unes condicions i que ara uns puguin tenir públic i els altres no... no hauria de ser així", s'ha queixat Bruno Batlle, el director general del Sabadell, a RAC1. "Hem estat un dels primers clubs que ha preparat protocols i que ha complert amb tot el que demanaven", afegeix.

Captura

I és que el Sabadell és un dels clubs més perjudicats per aquesta decisió, ja que mentre el Lugo, la Castelló i el Cartagena, rivals directes en la lluita per evitar el descens, podran tenir l'alè del seu públic en els decisius partits del final de la temporada, els arlequinats hauran de continuar jugant a la Nova Creu Alta a porta tancada. "No s'ha aplicat el sentit comú, però tots els nostres esforços els tenim en guanyar diumenge", ha afirmat Antonio Hidalgo, l'entrenador de l'equip. "És una broma. Es fa en tots els camps o en cap, a Catalunya diuen que està baixant el virus, no s'entén res i després en altres llocs si es podrà anar. Aquest país és diferent i mai no canviarà", afegeix un aficionat del Sabadell.

Malgrat que el gran perjudicat de la mesura és el Sabadell, el Girona també es veu agreujat, ja que en l'última jornada haurà de jugar amb públic al camp del Cartagena, que s'està jugant la permanència, mentre que els de Montilivi lluiten per aconseguir una plaça per a la promoció d'ascens.

La lluita per Europa i la permanència,  la Lliga Santander 'adulterada'

I un cas semblant passa a la Primera Divisió, en la qual a falta de només 2 jornades podrà entrar públic a només 5 estadis, els del València, el Llevant, el Vila-real, l'Elx i el Celta. Els afavorits són el Vila-real, el Celtac i l'Elx, ja que els 2 primers lluiten pels llocs europeus mentre que els il·licitans per eludir el descens.

Reial Madrid Elche gol EFE

L'Elx podrà tenir l'alè|ànim del seu públic en el transcendental partit contra el Athletic de l'última jornada / EFE

Per dalt, els grans perjudicats són el Betis i la Reial Societat, mentre que per baix la llista és més extensa. L'Eibar, el Valladolid, l'Osca i el Getafe, amb opcions de baixar, hauran de jugar els seus partits sense públic, i en alguns casos en estadis amb públic rival, mentre que l'Elx sí que podrà tenir l'alè dels seus.

 

Imatge principal: els jugadors del Sabadell, celebrant un gol amb les grades de la Nova Creu Alta buides / Europa Press