"És molt complicat que torni a jugar amb el Bayern". Aquestes han estat les primeres paraules de Robert Lewandowski després de la polèmica que s'ha creat entorn la seva negativa a renovar amb el Bayern de Munic. L'ex del Borussia Dortmund ha deixat molt clara la seva postura: vol sortir d'Alemanya aquest estiu. El club bavarès ha passat de negar-s'hi a buscar possibles substituts. 

Lewandowski no vol continuar a la Bundesliga

Pini Zahavi, agent de Lewandowski, ha deixat clar en més d'una declaració que l'ariet polonès vol tancar una etapa a la Bundesliga i viure noves experiències. La intenció del jugador era arribar a un acord amistós amb el club alemany i sortir de bona manera de l'entitat, però la negativa dels bavaresos a deixar-lo marxar no ho ha permès. Salihamdzic, Rummenigge i altres directius del club han fet declaracions oposant-se totalment a la sortida del futbolista.

robert lewandowski bayern munich wolfsburgo bundesliga EFE
Robert Lewandowski, en el que serà el seu darrer partit amb el Bayern de Munic /  EFE

No obstant això, sembla que en les últimes hores el Bayern s'ha estat movent per buscar un substitut -o substituts- per Lewandowski. Sadio Mané es va acomiadar a la Final de la Champions de l'afició del Liverpool i sembla que ho té fet amb els bavaresos. Un cop l'operació estigui tancada, serà més fàcil que els alemanys estiguin disposats a deixar sortir el polonès.

El Barça continua negociant per signar-lo

El FC Barcelona és el club més interessat a aconseguir la incorporació de 'Lewa'. Xavi Hernández necessita un davanter centre per apuntalar l'atac blaugrana i, davant la impossibilitat de signar Haaland, el polonès ha estat l'absoluta prioritat. A més, l'ex del Borussia Dortmund veu amb bons ulls aterrar al Camp Nou i acabar la seva carrera a la Lliga Espanyola.

Lewandowski Bayern EFE
Lewandowski, celebrant un gol amb el Bayern / EFE

El Bayern de Munic no ha volgut escoltar ofertes per Lewandowski, però amb el fitxatge de Mané encarrilat, podrien repensar-s'ho. S'especula que el club alemany podria demanar entre 30 i 40 milions d'euros als culers, tanmateix, Joan Laporta vol rebaixar aquesta xifra el màxim possible. El Barça farà un esforç econòmic pel jugador, però dins els límits permesos.

"Anar al Barça? Depèn de diferents factors", ha declarat Lewandowski a Eleven Sports Poland. El seu desig és venir a Barcelona; així i tot, és conscient que els blaugrana tenen una situació econòmica molt complicada i que el Bayern no el deixarà sortir per 'quatre duros'. No obstant això, la secretaria tècnica culer treballa de valent perquè 'Lewa' sigui el gran fitxatge que necessita la plantilla per tornar a competir per tots els títols.

 

Imatge principal: Robert Lewandowski, aplaudint a l'afició del Bayern / EFE