El Paris Saint-Germain va camí de guanyar la Ligue 1. O almenys això sembla després de la còmoda victòria a l'Stade Auguste Delaune contra l'Stade Reims en el dia del debut de Leo Messi. El PSG s'ha acabat imposant amb facilitat gràcies als gols de Kylian Mbappé (0-2).

Mbappé encarrila el partit

Estrelles i més estrelles. El PSG és un equip temible pels noms i pel futbol que practica. Aquesta vegada ho ha patit el Reims, l'equip entrenat pel català Òscar García Junyent, que fins aquesta quarta jornada ho havia empatat tot a la lliga francesa.

Neymar Reims PSG EFE

Neymar envoltat de futbolistes del Reims / EFE

Però és que la qualitat i la capacitat ofensiva del conjunt parisenc és brutal. I, a més, si se li afegeix l'incansable treball dels seus futbolistes i la pressió constant, és obvi que sembli no tenir rival. La temporada passada van acabar segons a la Ligue 1 per darrere del Lilla, però amb Messi a les seves files ja no se'ls pot escapar el títol.

L'argentí ha començat veient el partit des de la banqueta, i qui ha marcat les diferències sobre la gespa ha estat Mbappé. Desitjat pel Reial Madrid, però encara jugant amb el PSG, el davanter francès ha demostrat la seva qualitat i determinació cada vegada que tocava la pilota. I ell ha estat qui al minut 16 ha rematat de cap a gol una centrada lateral de Di María per encarrilar el partit.

Mbappe Neymar PSG EFE

Mbappé celebrant el seu gol, i Neymar, d'esquenes / EFE

El PSG, amb Wijnaldum —desitjat pel Barça aquest estiu però que ha acabat a París—, Gueye i Achraf Hakimi com a futbolistes destacats al partit, no ha tingut cap moment de patiment. Només dues ocasions de Moreto Cassamá, una d'elles enviant la pilota a la creueta de la porteria defensada per Keylor Navas, ha fet patir lleugerament l'equip dirigit per Mauricio Pochettino.

I sí, en aquest partit en el qual hi eren Mbappé, Di María, Verratti, Marquinhos... també hi era Neymar. El brasiler, encara baix de forma, no ha pogut desplegar el seu futbol malabarístic.

El moment de Messi

Tothom estava esperant Messi. A l'inici del segon temps, però, empat de Munetsi al minut 50 després d'una errada de Keylor. Però després de 4 minuts de revisió del VAR, finalment han anul·lat el gol del Reims per un fora de joc.

I finalment ha arribat el moment més esperat. Al minut 57, Messi ha sortit a escalfar a la banda, i al minut 66, ha estat el moment de saltar al terreny de joc substituint Neymar. Aleshores també ha sortit al camp el basc Ander Herrera en el lloc de Wijnaldum. Tres minuts abans, segon gol de Mbappé.

Messi Reims PSG EFE

Leo Messi jugant amb el PSG / EFE

I en els poc més de vint minuts que Messi ha jugat, ha canviat radicalment el joc del PSG. De la velocitat s'ha passat a la calma. I cada vegada que la pilota es movia, Messi estava allà. L'argentí, amb el dorsal 30 a l'esquena, ha jugat amb llibertat total, sobretot per la zona del mig del camp, però ha estat molt vigilat pels rivals.

Messi no ha pogut fer gaire cosa en els pocs minuts que ha jugat, però ja ha notat com se les gasten a França, rebent de valent les diverses vegades que ha intervingut en el joc. I amb aquesta victòria, el PSG encara és més líder de la Ligue 1. En el dia que Mbappé ha brillat, Messi ha estat l'objectiu de tots els focus i ho ha eclipsat tot.

Imatge principal: El moment del debut de Leo Messi / @PSG_inside