Arribava el Barça a la cita amb la seva afició en el partit corresponent a la jornada 24 de LaLiga EA Sports, després de dues victòries consecutives, que han suposat un abans i un després per a l'equip blaugrana. El conjunt, dirigit per Xavi Hernández, volia aprofitar la punxada del Girona, davant d'un devastador Reial Madrid, per posar pressió als blanc-i-vermells en la lluita per la segona plaça i per què no?, posar la por al cos al líder, així com posar terra pel mig amb un Atlètic de Madrid que tampoc no ha sumat a Sevilla.

Per a això, el FC Barcelona havia de desactivar a un Granada en dificultats i que arribava a Montjuïc amb la intenció de fer-ho saltar tot pels aires. Els d'Alexander Medina han complert, a mitges, la seva missió amb un empat, que bé ha pogut ser una victòria, en un partit boig amb fins a 6 gols, i en el qual el Barça ha estat per sota en dues ocasions. Lamine Yamal (13' i 80') i Robert Lewandowski (64') han estat els golejadors blaugrana. Ricard Sánchez (40'), Facundo Pellistri (60') i Ignasi Miquel (67') han marcat per part del conjunt visitant.

Gol Ignasi Miquel / Foto: EFE
El Granada celebrant el gol d'Ignasi Miquel / Foto: EFE

El Barça no tanca el partit...

Inici. El Barça de Xavi Hernández tenia 90 minuts per desactivar la bomba que els nassarites tenien preparada. Els primers instants han estat calmats per als interessos blaugrana, que a través de possessions llargues, buscaven la manera de contrarestar la pressió avançada del Granada. Amb la calma de saber-se amb temps, el conjunt local no ha volgut entrar en precipitacions, conscients que un error, podia fer-ho explotar tot.

No havíem arribat als primers 10 minuts quan el FC Barcelona ja apuntava al gol. Acció de fantasia entre Gündogan i Lewandowski, que li torna la paret amb un cop de taló, al qual no arriba el turc, per poc. Una acció que ha esperonat als locals, que només 4 minuts després, en botes d'un actiu Lamine Yamal, ha tingut el primer. Aquesta anava a ser l'avantsala del gol que anava a obrir la llauna, amb el jove extrem de nou com a protagonista. En la següent jugada, João Cancelo serveix un centre amb safata a l'internacional espanyol al segon pal que només ha d'empènyer (13').

Granada Barça Lamine Yamal gol EFE
El Barça celebrant el gol de Lamine Yamal / Foto: EFE

Un gol que ha calmat els ànims d'un Barça que es creia ja havia desactivat el cable, avui groc, del Granada per evitar la bomba. Tanmateix, els d'Alexander Medina, no estaven disposats a rendir-se. Primer, amb un acostament de Maouassa, i de seguit, un centre que no aconsegueix rematar Uzuni de xilena, i el seu posterior rebot de Melendo que toca en un defensor (19'). A partir d'allà, el partit ha entrat en una calma tensa, sense que els visitants inquietessin, però amb un conjunt culer incapaç de filar passades i connectar amb els davanters per apropar-se la porteria de Batalla.

No ha estat fins al minut 40 que el Barça ha tingut la més clara per fer el segon. S'han ajuntat 'aquests bojos juganers', amb un canvi de banda excepcional de Lamine per a Pedri, que al seu torn li deixa un cop de taló a Gündogan, perquè assisteixi a Lewandowski, una jugada, pràcticament, perfecta que només Martin Hongla, amb una acció providencial, ha evitat sota pals. No obstant això, els granadins tenien preparada una trampa per reactivar el compte enrere i intentar fer-ho esclatar tot, de nou. Gran acció de Facundo Pellistri, per banda dreta, per assistir a Ricard, dins de l'àrea, que de primeres bat a Ter Stegen i posa l'empat al marcador abans del descans. Els culers, amb 45 minuts per evitar el desastre.

Barça Granada gol Ricard / Foto: EFE
Ricard Sánchez celebrant el gol de l'empat / Foto: EFE

... i cedeix un empat davant del Granada

En la represa el Granada ha volgut jugar amb els nervis blaugrana, sabedors que el temps corria a favor seu, i que als locals cada vegada els quedava menys temps. Però, la tranquil·litat anava a durar poc. A l'hora de partit, Pellistri ha posat el fermall d'or a la seva gran actuació. Ja havia avisat en l'anterior, i a la segona ha anat la vençuda. El charrúa ha aprofitat la passada enrere d'Uzuni, després d'un centre al segon pal, per capgirar el marcador.

No ha durat massa l'alegria visitant, perquè Lewandowski, després d'una deixada de Gündogan ha tornat a posar les taules al marcador (64'). El Barça se salvava de la crema, però per poc temps. Perquè la defensa blaugrana ha estat un flam durant tota la segona part. I és que tres minuts després de l'empat, Ignasi Miquel ha rematat sol un centre de Maouassa per tornar a avançar el Granada, i fer el més difícil encara per a un Barça atordit, al qual se li acabava el temps. Tic-tac, el rellotge continuava corrent i l'artefacte estava a punt d'explotar.

Barça Granada Pedri EFE
Pedri en una disputa de pilota durant el Barça-Granada / Foto: EFE

Però, ha aparegut, de nou, salvador, el més jove, per donar-li esperança els seus. Lamine Yamal recupera sobre Callejón a la vora de l'àrea, per arriar-li una patacada a la pilota imparable per a Batalla i posar el 3-3 al marcador i fer el seu doblet (80'). Amb l'ímpetu del gol, el Barça s'ha abocat sobre la porteria andalusa buscant el gol que acabés de neutralitzar el Granada. Una missió fallida, ja que no han estat capaços de desactivar la bomba granadina, encara que han evitat mals majors.